• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Mayweather gunt Pacquiao revanche jaar na zijn operatie"

  Deel Floyd Mayweather over een jaar nog een keer klappen uit?

  Komt er een Bokskamp van de Eeuw, deel 2? Dat gerucht doet de ronde in de Verenigde Staten. In een berichtje aan een tv-presentator zou Floyd Mayweather (38) laten weten hebben dat hij de handschoen opneemt als Manny Pacquiao (36) hersteld is van zijn schouderoperatie. Ondertussen slepen twee misnoegde fans Pacquiao voor de rechtbank.

  Afspraak over een jaar?

  In de Verenigde Staten gonst het van de geruchten over een nieuwe kamp tussen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao.

  Televisiepresentator en oud-sportjournalist Stephen A. Smith heeft een berichtje gekregen van Mayweather, weet het Amerikaanse tv-netwerk ESPN. De bokser wil nog een keer tegen Manny Pacquiao in de ring stappen. "Een jaar na zijn operatie zal ik tegen hem boksen", zou Mayweather in de sms geschreven hebben.

  Mayweather wilde in september een laatste kamp boksen vooraleer de 38-jarige bokser met pensioen gaat, maar de Amerikaan kan blijkbaar dus nog enkele maanden langer wachten op zijn allerlaatste kamp.

  "Don't have an excuse"

  Zaterdagnacht won Mayweather de (eerste uitgave) van Bokskamp van de Eeuw unaniem op punten. Achteraf bleek dat zijn tegenstander Pacquiao last had van een schouderblessure. Een excuus?

  Mayweather houdt niet van excuses. Dat laat hij weten op Instagram: "In 19 jaar boksen heb ik maar één excuus gehad: "Heb geen excuus." Winnaars winnen, verliezers hebben excuses", stelt de Amerikaan.

  5 miljoen dollar schadevergoeding

  Ondertussen voelen twee boksfans zich bekocht. Zij pikken het niet dat Manny Pacquiao zijn schouderblessure verzweeg en dagen de Filipijn voor de rechter.

  Stéphane Vanel en Kami Rahbaran willen het opnemen voor fans die een ticket gekocht hebben, fans die via betaaltelevisie naar de kamp gekeken hebben en fans die op de Bokskamp van de Eeuw gegokt zouden hebben.

  Speelt Pacquiao een deel van zijn 120 miljoen dollar kwijt? Dat is het bedrag dat de verliezer kreeg voor de Bokskamp van de Eeuw. De misnoegde fans eisen 5 miljoen dollar schadevergoeding.