• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maaseik strikt Wout Wijsmans: "Ik kom niet om uit te bollen"

  Wout Wijsmans gaat opnieuw aan de slag in de Belgische competitie. De 37-jarige volleyballer heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij zijn oude liefde Maaseik, dat met de komst van de receptie-hoekaanvaller weer hoopt aan te knopen met de successen van enkele jaren geleden.

  Wout Wijsmans debuteerde op het hoogste niveau in België met Zonhoven, waarmee hij in 1996 de Beker van België veroverde. Een jaar later verkaste hij naar Maaseik, waar hij in twee seizoenen telkens titel, beker en Supercup won. In 1999 werd hij ook verkozen tot Speler van het Jaar in de Belgische competitie.

  Die individuele onderscheiding was voor Wijsmans het sein om andere oorden op te zoeken. In 1999 ruilde hij Maaseik voor Italië, waar hij achtereenvolgens voor Ferrara, Macerata en Cuneo speelde. Met Macerata won hij in 2002 de Champions League. Met Cuneo werd hij in 2010 Italiaans kampioen, drie keer won hij de Italiaanse beker. In de gerenommeerde Serie A werd hij twee keer uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

  Na 14 jaar in Italië verhuisde Wijsmans in 2013 naar China, waar hij één seizoen de kleuren van Peking verdedigde (foto) en ook de titel pakte. Vorig seizoen was hij aan de slag in Turkse competitie, bij Fenerbahçe.

  In interviews had Wijsmans al verschillende keren laten vallen dat hij een terugkeer naar Maaseik best zag zitten. De club hoopt met de komst van de ervaren aanvaller opnieuw aan te knopen met de successen van enkele jaren geleden.

  Wijsmans: "Ik wil afscheid nemen met een trofee"

  "Maaseik en ik waren er eigenlijk vrij snel uit", vertelt Wout Wijsmans aan Sporza. "Ik wil hier nog twee jaar volleyballen en ik denk dat het daarna afgelopen is. Ik ben niet gekomen om hier uit te bollen, dat zit niet in mijn karakter. Ik wil op de mooiste manier afscheid nemen: met een prijs."

  "Terugkeren naar Maaseik voelt aan als thuiskomen, ondanks het feit dat ik zo lang in Italië gewoond heb. In mijn hart is dit mijn thuis en ik ben blij dat Maaseik me deze kans gegeven heeft."

  "Meer dan ooit besef ik hoeveel geluk ik heb dat ik van mij passie mijn job heb kunnen maken. Ik ben blij dat ik hier nog twee jaar kan laten zien hoe belangrijk volleybal is in mijn leven. Je moet altijd wel wat geluk hebben, maar ik denk dat het twee heel mooie jaren kunnen worden."

  "Ik besef dat er druk zal zijn, maar daarmee leer je omgaan. Ik heb wel graag druk, voor mij is dat belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat het niet makkelijk wordt, maar met de juiste mentaliteit en keihard werken kunnen we opnieuw meedoen met de top. Ik ben er helemaal klaar voor."

  Wijsmans had ervan gedroomd om samen met zijn boezemvriend Frank Depestele bij Maaseik te kunnen spelen, maar dat scenario lijkt intussen onwaarschijnlijk geworden. "Sprookjes bestaan jammer genoeg niet. Het is jammer, maar ik moet mij nu focussen op Maaseik", zegt Wijsmans.

  Nederlander Jorna vervangt Derkoningen

  Maaseik heeft dinsdag ook de komst van een nieuwe libero aangekondigd. De Nederlander Gijs Jorna maakt de overstap van Antwerp. Jorna moet in Maaseik het vertrek opvangen van Bert Derkoningen.