• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hewitt focust op grastoernooien en laat Roland Garros schieten

  Lleyton Hewitt zal niet te zien zijn in Parijs.

  Roland Garros krijgt Lleyton Hewitt niet te zien tijdens zijn afscheidstournee. De Australiër is aan zijn laatste volledige jaar op het ATP-circuit bezig en richt zijn aandacht op de grastoernooien.

  Lleyton Hewitt, 34 jaar intussen, had eerder al laten weten dat hij twijfelde aan zijn deelname aan Roland Garros. Hewitt heeft intussen de knoop doorgehakt en heeft het graveltoernooi van zijn programma gehaald.

  Hewitt (ATP-108) kon in Parijs nooit echt potten breken. Hij schopte het twee keer tot in de kwartfinales, maar werd de voorbije jaren steevast in de eerste ronde gewipt.

  De focus van Hewitt ligt nu volledig op de grastoernooien. Via Queens en Rosmalen zal hij zich voorbereiden op Wimbledon, waar hij in 2002 won. Begin 2016 neemt Hewitt op de Australian Open definitief afscheid.