• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Broeckx en Vervaeke zijn klaar voor eerste grote ronde

  Broeckx en Vervaeke kijken uit naar hun eerste grote ronde.

  Lotto Soudal neemt twee debutanten mee naar de Giro. Stig Broeckx, bijna 25, en de 21-jarige Louis Vervaeke mogen voor het eerst proeven van een grote ronde. "Dat betekent veel voor ons."

  Stig Broeckx (kleine foto) zal zondag in de Ronde van Italië zijn 25e verjaardag vieren. "De Giro spreekt toch tot de verbeelding", zegt hij.

  "Er wordt vaak gezegd dat je pas echt renner wordt als je een grote ronde hebt gereden en het betekent veel voor me dat ik in de Giro mag starten. Ik ben benieuwd."

  "We hebben alvast een goeie ploeg met André Greipel en Jurgen Van den Broeck als kopmannen. Ik stel me graag ten dienste van hen en dat is een rol die me ligt."

  "Omdat het mijn debuut is kan ik nog niet op voorhand zeggen dat ik mijn kans wil gaan in een overgangsrit. Het wordt toch afwachten hoe ik de koersdagen verteer. Ik wil er vooral voor zorgen dat ik voldoende brandstof in de tank heb om uit te rijden. Dan zal ik tevreden zijn."

  Vervaeke: "Team zegt dat ik klaar ben"

  Louis Vervaeke is pas 21 en zit nog in zijn eerste profjaar. "Het is mooi om als 21-jarige hier al te mogen starten. Ik had wel wat angst, maar de ploegleiding maakte me duidelijk dat ik er klaar voor ben."

  "Ik zal veel in dienst rijden van de kopmannen en zal tevreden zijn als ik de Giro uitrijd en er redelijk goed uitkom. Eens in de top 5 of top 3 van een etappe rijden zou dat alleen maar mooier maken."