• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boskamp over Vanden Borre: "Misschien werkte zijn computer niet"

  Anthony Vanden Borre beleeft niet meteen zijn meest prettige periode als voetballer. De rechtsachter van Anderlecht laat geregeld een sportieve steek vallen, maar liet zich ook in negatieve zin opmerken tijdens een herdenkingsmoment voor Gregory Mertens. Jan Boskamp was in Extra Time hard voor Vanden Borre, maar papa Vanden Borre verdedigt zijn zoon. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is begripvol, maar "de vijs moet weer wat strakker aangespannen".

  Het was een van de meest opmerkelijke momenten van de voorbije speeldag: vlak voor de aftrap van Charleroi-Anderlecht was er een minuut applaus voor de overleden Gregory Mertens, maar net op dat moment begon Anthony Vanden Borre zijn veters te strikken.

  "Of dat onverschilligheid is? Zoiets is gewoon respectloos", stak Jan Boskamp van wal in Extra Time. "Dat doe je gewoon niet. Ik ken Anderlecht en dat zullen ze daar nooit accepteren. Dat ben ik 100 procent zeker."

  "Waarom hij dat dan doet? Misschien werkt zijn computer niet. Je kunt dat gewoon niet maken. Ik heb die pepernoot graag, maar nu is hij een waardeloze gozer. Dat is werkelijk onvoorstelbaar. Hij heeft altijd momenten in een seizoen waar hij een dag of drie weg is."

  Niet alleen Jan Boskamp was hard voor Vanden Borre, ook op de sociale media werd de verdediger afgemaakt. "De mensen zijn gek geworden", probeert vader Emile Vanden Borre het gedrag van zijn zoon te verdedigen in de Mediahuis-kranten.

  "Ik zag de match op tv en het was duidelijk dat Anthony al met zijn schoenen bezig was voor die herdenkingsminuut begon. Hij zat in zijn eigen wereld en was zich van geen kwaad bewust."

  "Mijn zoon is zo niet opgevoed. Hij heeft Gregory Mertens nog gekend bij de jeugd van Anderlecht. En na de match liep hij wel mee achter het spandoek voor Gregory."

  "De vrolijke Anthony is een façade"

  Hoe dan ook, de nonchalance die Vanden Borre uitstraalt, bezorgt hem een negatief imago. "Anthony blijft altijd en voor iedereen vrolijk, maar dat is een façade", legt zijn vader uit.

  "Hij gebruikt dat om zichzelf te beschermen tegen de stress en de kritiek, want hij is veel emotioneler dan iedereen denkt. Het glijdt heus niet allemaal van hem af."

  Over zijn sportieve foutjes: "Anthony zal altijd wel eens afgeleid worden. Dat zit in zijn karakter. Maar welke mens kan 90 minuten lang perfect gefocust blijven?"

  Van Holsbeeck: "Vijs aanspannen bij Vanden Borre"

  Ook Herman Van Holsbeeck sprak gisteren in zijn uitgebreid interview met Sporza over Vanden Borre. "Hij is 26, maar hij blijft een jongen die bijna 24/24 begeleiding nodig heeft. We hebben dat anderhalf jaar gedaan hier."

  "Iedereen houdt natuurlijk zijn handel en wandel in het oog en nu zijn we weer dagelijks met hem bezig. Er zijn voetballers die een harde hand boven hen nodig hebben."

  "Anthony heeft soms reacties die je moeilijk kunt inschatten. Hij weet achteraf wel perfect wanneer hij iets fout deed en dan is het zoals op school zeker. Dan heb je leraars nodig die iets harder zijn. Hij heeft veel talent en kwaliteit, maar we moeten de "vijs weer wat strenger aanspannen"."