• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht ziet "toptalent" Antonucci naar Ajax vertrekken

  Antonucci is een aanvallende middenvelder.

  Anderlecht lijkt een ruwe diamant uit de jeugdopleiding verloren te hebben. De 15-jarige Franco Antonucci, volgens vele waarnemers een toptalent, zal zijn eerste profcontract bij Ajax tekenen. "Samen met Barcelona heeft Ajax het beste opleidingscentrum van Europa", zegt zijn vader.

  Franco Antonucci (15) wacht niet op een kans bij Anderlecht. De aanvallende middenvelder zal op 20 juni, wanneer hij 16 kaarsjes mag uitblazen, een contract ondertekenen bij Ajax. Hij zal er bij de U18 trainen.

  Antonucci had volgens La Dernière Heure ook aanbiedingen van AS Roma, Chelsea, Manchester City en Rijsel. Maar de keuze viel dus op Ajax. "We wilden de beste oplossing voor Franco en dat was Ajax", zegt zijn vader in LDH.

  "Anderlecht heeft ook inspanningen gedaan, maar RSCA haalt nog niet hetzelfde niveau. Bij Ajax kan Franco bijvoorbeeld in het opleidingscentrum studeren. Hij krijgt er een aangepast programma. Samen met Barcelona heeft Ajax het beste opleidingscentrum van Europa."

  Antonucci is niet de eerste jonge voetballer die de voorbije weken een transfer naar het buitenland heeft geforceerd. Zo verhuist Zinho Vanheusden (15) naar Inter, waar hij leeftijdsgenoot Xian Emmers (ex-Racing Genk) zal tegenkomen.