• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vreselijke blessure voor Mainz-speler na botsing met Van der Vaart

  Pijnlijke beelden uit de Bundesliga.

  Voor Mainz-speler Elkin Soto is er gisteren een einde gekomen aan zijn seizoen. De middenvelder liep in de wedstrijd tegen Hamburg na een halfuur een zeer akelige blessure aan zijn knie op.

  De aanleiding voor de horrorblessure bij Elkin Soto (Mainz) was eerder banaal. De Colombiaanse middenvelder wou de bal een stevige lel geven, maar had niet in de gaten dat Rafael van der Vaart zich nog in de baan van het schot wilde gooien.

  Soto trapte naast de bal en raakte Van der Vaart vol tussen zijn edele delen. De Nederlander kwam er goed vanaf, maar Soto blesseerde zich erg zwaar bij de botsing.

  De Colombiaan ontwrichtte zijn knie, waarbij de kruis- en laterale banden en de meniscus afscheurden. Een van de dagen wordt hij geopereerd, hij is maanden out.

  Soto krijgt van alle kanten steunbetuigingen, ook van Colombia-vedette Radamel Falcao. Mainz, waar hij na acht jaar einde contract was, wil hem een nieuw contract aanbieden.

  De beelden van de botsing tussen Soto en Van der Vaart:

  Tweet Falcao:

  Falcao: "Elkin, je staat niet alleen. Heel Colombia is met jou en wenst je het allerbeste om dit vreselijke ongeval te boven te komen."