• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stephen Curry is de MVP van NBA-seizoen

  Stephen Curry maakte Golden State beste team van reguliere competitie.

  Stephen Curry gaat de geschiedenis in als MVP (Most Valuable Player) van het NBA-seizoen 2014-2015. De guard verbeterde zijn eigen recordaantal driepunters én leidde zijn team Golden State Warriors naar de eerste plaats in de reguliere competitie.

  Curry verbeterde dit seizoen zijn eigen NBA-recordaantal driepunters (hij maakte er 286 tegenover 272 in 2012-2013) en zorgde ervoor dat Golden State 67 van zijn 82 matchen won. Het is nog maar het tiende team in de NBA-geschiedenis dat dat waarmaakt.

  Een panel van 129 sportjournalisten én de fans (op NBA.com) brachten hun stem uit. Curry werd 100 van de 130 keer op de eerste plaats gezet.

  Hij gaat James Harden (Houston), LeBron James (Cleveland), Russell Westbrook (Oklahoma) en Anthony Davis (New Orleans) vooraf.

  Curry kwam dit seizoen tot een gemiddelde van 23,8 punten, 7,7 assists, 2,04 steals en 4,3 rebounds. Hij is nog maar de tweede Warrior die de MVP-award krijgt, na de legendarische Wilt Chamberlain. Die werd in 1960 gelauwerd, toen het team nog in Philadelphia speelde.