• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Proto trapt Calimero weg, Strupar deelt schoenen uit en Marc Uytterhoeven geld

  Proto trapt een Calimero-popje weg.

  Speeldag 6 in de play-offs stond weer garant voor een mooie oogst aan opvallende beelden en taferelen. Met in de hoofdrollen: Silvio Proto, Branko Strupar en Genk, KV Mechelen, Yves Vanderhaeghe, Fred Vanderbiest en Roland Duchâtelet.

  Calimero-beeldje voor Proto

  Silvio Proto krijgt het buitenshuis dikwijls zwaar te verduren. Zo werd de doelman van Anderlecht gisteren ook op de korrel genomen in Charleroi, waar hij weer een bommetje naast zich hoorde ontploffen en het publiek in zijn nek "Allez Silvio, saute avec nous" stond te zingen. Op zich niets nieuws onder de zon, maar een thuissupporter ging het iets verder zoeken en trakteerde Proto op een symbolisch Calimero-popje.

  Strupar reikt schoenen uit

  In de Cristal Arena konden de 14.363 aanwezige supporters nog eens een feestje bouwen. De 7-1- tegen Waasland-Beveren krikte het doelsaldo van RC Genk aanzienlijk op, al is dat van KV Mechelen nog altijd beter. Voor de wedstrijd vielen al enkele spelers in de prijzen. Zo werd Thomas Buffel met een Gouden Schoen in de bloemetjes gezet als Speler van het Seizoen, voor Laszlo Köteles en Timothy Castagne. Branko Strupar, "the legend", reikte de schoenen uit.

  Adieu, beruchte staantribune van Malinwa

  KV Mechelen heeft zaterdagavond met een 3-0-overwinning tegen Zulte Waregem en veel feestgedruis afscheid genomen van twee tribunes. De grote staantribune en de zittribune aan de kant van Telenet gaan binnenkort tegen de vlakte en maken plaats voor twee gloednieuwe tribunes, die het comfort en de capaciteit gevoelig zullen verhogen. Bekijk in het filmpje hieronder hoe de spelers, supporters en fanfare de vrolijke begrafenis vieren.

  Marc Uytterhoeven geeft 1.250 euro aan Antwerp

  Nog een mooi beeld van Achter de Kazerne: toen KV Mechelen begin jaren 2000 in vereffening ging, kreeg de club van een groepje Antwerp-supporters een cheque van 1.000 euro. Dat gebaar zijn ze in Mechelen nog niet vergeten, want voor de aftrap tegen Zulte Waregem overhandigde Marc Uytterhoeven, destijds het gezicht van de redding van KV Mechelen, op zijn beurt een "lichtjes geïndexeerde" cheque van 1.250 euro aan Act as One, het supportersinitiatief van stamnummer 1.

  Fans adviseren Duchâtelet nogmaals om op te stappen

  Op Sclessin konden de supporters zich zaterdag opwarmen aan de 1-0 tegen Club Brugge, goed voor de tweede driepunter in deze play-offs en een kleine opsteker voor trainer José Riga, die zijn functie bij een nederlaag ter beschikking wilde stellen. Maar er was toch één man die de boter gegeten had en opnieuw luisterde die naar de naam Roland Duchâtelet. "Duchâtelet, terwijl jij aan het feesten was in Sint-Truiden, graaf je het graf van onze club. Ga weg!", verwezen de fans met een spandoek naar hun voorzitter, die vorige week op het kampioenenfeest van STVV stond te dansen.

  "Toon ons de weg naar Europa"

  In Kortrijk is ook na de 0-1-nederlaag tegen AA Gent geen man overboord. De supporters zijn al meer dan tevreden met de puntenoogst en het geleverde spel. De vierde plaats, waar KVK nu op staat, kan bovendien nog altijd tot Europees voetbal leiden. Daar zouden de Kortrijkse fans wel pap van lusten, daarom vragen ze trainer Yves Vanderhaeghe op een spandoek om hen de weg naar Europa te wijzen.

  Handen op elkaar voor Fred Vanderbiest

  Oostende zette vrijdagavond met een 0-1-nederlaag een punt achter een wisselvallig thuisseizoen. Voor Fred Vanderbiest betekende dit na 4,5 jaar meteen het afscheid van het Oostendse publiek, want vorige week raakte bekend dat de club van Marc Coucke straks met een nieuwe trainer in zee gaat. Vanderbiest kreeg van de supporters als bedankje een mooi applaus.

  Zoek de bal!

  Hoewel Benito Raman het stadion van KV Kortrijk op zijn duimpje kent, had hij heel wat moeite om als Gent-speler de bal vanonder een reclamebord te halen. Tiens, dat deed ons denken aan Teddy Chevalier, die dinsdagavond tegen Standard ook op zijn knieën ging om een bal te gaan zoeken.