• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Het eerbetoon voor Gregory Mertens op onze velden in 5 minuten

  De dood van Gregory Mertens zinderde afgelopen weekend nog hard na in de Belgische voetbalwereld. Een minuut stilte, zwarte armbanden, shirts van de Lokeren-verdediger met zijn naam erop, "You'll never walk alone", tranen en huldeteksten: een compilatiefilmpje over een passend eerbetoon.

  In een persbericht laat de familie van Gregory Mertens weten "ontzettend geroerd te zijn door de vele blijken van medeleven uit de sportwereld en zeker ook van de supporters van Lokeren". "De familie wenst daarvoor iedereen te bedanken. Het betekent een steun in deze moeilijke tijden", klinkt het.

  Woensdag, tussen 14.30u en 20u, kan iedereen die dat wil Mertens een laatste groet brengen in het Rouwcentrum Baudewyns in Dilbeek. De uitvaart zal donderdag om 14.30u plaatsvinden in Crematorium Daelhof in Zemst.

  "Familie en collega’s uit de voetbalwereld nemen daar op passende wijze afscheid van Gregory. Supporters kunnen deze plechtigheid volgen in een aparte ruimte voor 400 aanwezigen op hetzelfde adres, via live beelden", meldt Lokeren.

  Lokeren laat Cercle-abonnees gratis binnen

  Zaterdag is er Lokeren-Oostende op de laatste speeldag in Play-off II. De thuisploeg laat de fans van Cercle op vertoon van hun abonnement gratis binnen.

  "Lokeren begrijpt dat het afscheid van Gregory ook Cercle-supporters zwaar valt. Daarom zullen Cercle-fans met een abonnement zaterdag gratis toegang krijgen. Zo blijft Gregory mensen samenbrengen, ook al is hij er zelf niet meer", luidt het.

  Mertens speelde in zijn profcarrière voor twee clubs: Cercle en Lokeren.

  Hulde voor Gregory Mertens: