• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gent-preses: "De titel? Dat is nog steeds niet onze ambitie"

  De Witte: "Dit staat in mijn top 3 van mooiste momenten."

  AA Gent kwam gisteren aan de leiding in Play-off I na de overwinning tegen Kortrijk. Toch blijft voorzitter Ivan De Witte rustig. "De titel? Dat is nog steeds niet onze ambitie. Er zijn ploegen die nog net iets meer inhoud hebben."

  Het was een historische dag voor AA Gent gisteren. De ploeg van coach Hein Vanhaezebrouck kwam voor het eerst in bijna 25 jaar alleen aan de leiding van het Belgische voetbal. "Dat is een geweldig moment voor ons", glunderde voorzitter Ivan De Witte achteraf.

  "Het was ongelooflijk spannend", zegt De Witte over de wedstrijd tegen Kortrijk. "Ik kan niet uitleggen wat er in mij omging tijdens dat laatste kwartier. Wij zijn al zo lang aan het werken aan de wederopbouw van deze club. Eerst aan het nieuwe stadion, nu aan ons sportief parcours. Die eerste plaats symboliseert de stappen die we al gezet hebben."

  "Toch blijven we met de voetjes op de grond. Er is een verschil tussen wat je als individu hoopt dat er gebeurt en wat er kan als je er rationeel over nadenkt. We blijven zeggen dat we tevreden zijn met de derde plaats. Er zijn ploegen die toch nog net iets meer inhoud hebben en die daardoor op het einde de bovenhand zullen halen."

  "Pas op, ik steek niet weg dat ik af en toe wel van die titel droom. En als het in die laatste match tegen Anderlecht echt om de titel gaat, zullen we er alles aan doen. Maar het is niet verstandig om nu al te hoog van de toren te blazen. Onze ambitie bijstellen, is ook tegenover onze spelers niet eerlijk."

  "Nu mogen we wel genieten van die eerste plaats. Het doet me geloven in de toekomst van deze club. We gaan met deze trainer nog mooie momenten beleven. Samen met het afbetalen van onze schulden en de inhuldiging van ons stadion staat dit in mijn top 3 van mooiste momenten uit 15 jaar voorzitterschap."