• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  BAS ontvangt dinsdag Moeskroen, Cercle en Lierse

  Moeskroen rekent erop dat het voor het BAS zijn licentie behoudt.

  Moeskroen-Péruwelz, Cercle Brugge en Lierse verschijnen morgenavond om 18u voor het BAS. Cercle en Lierse vechten de toegekende licentie van Moeskroen aan. Een beslissing zal binnen de zeven dagen na de zitting genomen worden. "De zitting is wel niet openbaar, noch voor pers, noch voor publiek", meldt het BAS.

  Over het licentiedossier van Moeskroen-Péruwelz is al heel wat inkt gevloeid. In eerste instantie kreeg de Waalse club groen licht van de Licentiecommissie van de KBVB.

  Maar Cercle ging tegen de toekenning in beroep bij het BAS, nadat het het licentiedossier van Moeskroen had ingekeken. Cercle vocht toen nog tegen de degradatie in Play-off III en vond de financiële inschattingen van Moeskroen niet realistisch. Lierse, dat Cercle klopte in Play-off III, sloot zich bij Cercle aan. Als Moeskroen zijn licentie verliest, hebben Cercle en Lierse (weer) meer kansen om in eerste te blijven.

  Moeskroen trok vervolgens naar de burgerrechter in Doornik en liet de zitting van het BAS opschorten. Na een bolwassing in de Pro League moest Moeskroen zijn rechtszaak afblazen, het BAS zal nu dinsdag de zaak behandelen.