• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Een positief signaal voor de Giro"

  Van den Broeck werd vierde in de slottijdrit.

  Jurgen Van den Broeck lijkt na zijn vierde plaats in de afsluitende tijdrit in Romandië klaar voor de Giro. "Ik heb een goeie week achter de rug. Dit is een heel positief signaal voor de Giro."

  De beste Belg in Romandië was Jurgen Van den Broeck. De Lotto-Soudal-renner werd veertiende in de eindstand. "Na de ploegentijdrit wist ik al dat een top 10-plaats niet eenvoudig zou zijn. Ik kwam nog net iets te kort om de beste te volgen op de slotklim gisteren."

  "Toch heb ik een goeie week achter de rug. Dit was mijn laatste voorbereiding op de Giro. Ik had deze intensieve ritten nodig om weer competitieritme op te doen na mijn hoogtestage. Vooral de tijdrit vandaag was een heel positief signaal."

  "Ik merkte al snel dat ik goed was en zat in het juiste ritme. Dit type tijdrit ligt me sowieso beter dan een vlak parcours. Het was technisch en heuvelachtig dus ik hoopte op een goed resultaat."

  "Ik ben zeer tevreden met mijn vierde plaats. Ik laat een aantal specialisten achter mij en dat doet me plezier. Nu ga ik me rustig voorbereiden op de Giro."