• home
 • video
 • pas verschenen

  Steven de Jongh kampioen van Kalmthout

  Steven de Jongh rijdt solo naar de finish.

  Steven de Jongh (41) heeft in zijn woonplaats Kalmthout het lokale kampioenschap voor wielerliefhebbers gewonnen. De Nederlandse oud-renner, nu aan de slag als ploegleider bij Tinkoff-Saxo, was de snelste bij de 35- tot 45-jarigen. Hij legde de 38 kilometer af in 1 uur 3 minuten en 31 seconden, bijna twee minuten sneller dan de nummers 2 en 3.

  Steven de Jongh in actie

  Ex-veldrijder Bart Aernouts komt een kijkje nemen

  De Jongh is dorpsgenoot van Pauwels

  Kalmthout, een gemeente in de Noorderkempen, is de thuisbasis van veel wielrenners. Naast de Nederlandse ex-renners Steven de Jongh en Michael Boogerd zijn het vooral veldrijders die aan de rand van de heide wonen. Wereldbekerwinnaar Kevin Pauwels is de bekendste. Ook Bart Aernouts, Jim Aernouts en Wietse Bosmans komen uit Kalmthout.