• home
 • video
 • pas verschenen

  Mayweather wint "Fight of the Century" en blijft ongeslagen

  Floyd Mayweather blijft ongeslagen in 48 duels.

  Floyd Mayweather heeft voor de ogen van miljoenen kijkers de "bokskamp van de eeuw" gewonnen. In Las Vegas versloeg de Amerikaan zijn tegenstander Manny Pacquiao op punten. Mayweather behoudt zo zijn ongeslagen status.

  De Filipijn Manny Pacquiao had duidelijk het publiek op zijn hand in Las Vegas, maar in de ring deelde Floyd Mayweather de lakens uit. De zelfverzekerde Amerikaan dreef zijn tegenstander al in de eerste ronde in het nauw met zijn stevige rechter.

  Pacquaio probeerde zich te herpakken en ging gretig in de aanval, maar Mayweather danste als een derwisj om de stoten van de Filipijn heen. Pas in de vierde ronde kwam Pacquiao er wat door, met enkele stevige linkse stoten. "Manny, Manny, Manny", galmde er door de arena.

  De kamp bleef vanaf dan vrij evenwichtig. Er werd aanvallend gebokst, maar niemand had een beslissende stoot in huis. De schijnbaar fysiek sterkere Mayweather behield de controle en overleefde een slotoffensief van Pacquiao met verve. Nog voor de bel stak hij al zegezeker een vuist in de lucht.

  En terecht, zo bleek even later, want Mayweather werd door de jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. De drie juryleden gaven alle drie het voordeel aan de 38-jarige Amerikaan, die zo na 48 kampen nog steeds ongeslagen is.

  "Ik wil God bedanken voor deze overwinning", sprak Mayweather, die ook met complimentjes voor zijn tegenstander strooide. "Manny is een geweldige bokser. Hij heeft laten zien dat hij een van de toppers is in deze sport. Hij had zijn momenten tijdens de match, maar ik heb het slim aangepakt. In september is mijn laatste kamp en dan hang ik mijn bokshandschoenen aan de haak."

  Pacquiao: "Ik dacht dat ik gewonnen had"

  Manny Pacquiao was verrast dat Floyd Mayweather werd uitgeroepen tot winnaar. "Ik heb hem vaak geraakt. Hij deed niks, gewoon opzij gaan. Het was een goed gevecht. Ik dacht dat ik gewonnen had, ik heb hem meer geraakt dan hij mij", sprak de Filipijn.

  Maar de cijfers spreken Pacquaio tegen. De Filipijn haalde 429 keer uit, 81 van zijn stoten raakten Mayweather. De Amerikaan daarentegen raakte zijn tegenstander 148 keer op 435 stoten. Het toont aan dat Mayweather de slagen van Pacquiao goed ontweek.

  "Floyd beweegt erg goed in de ring, dan is het moeilijk om veel slagen uit te delen. Ik had geen problemen met zijn kracht en zijn lengte, ik heb al tegen zwaardere en grotere tegenstanders gebokst."

  Ondanks de nederlaag strijkt Manny Pacquaio dankzij de kamp wel een slordige 120 miljoen dollar op, een bedrag dat de Filipijn ongetwijfeld wel wat troost zal bieden. Winnaar Floyd Mayweather mag zo'n 180 miljoen euro op zijn al stevig gespijsde bankrekening verwachten.

  Enkele tweets over de wedstrijd: