• home
 • video
 • pas verschenen

  Jerome Guery snelt naar winst in GP jumping in Lummen

  Jerome Guery (archieffoto) was de snelste in Lummen.

  Onze landgenoot Jerome Guery heeft de Grand Prix van de CSIO-jumping in Lummen gewonnen. Hij stuurde zijn hengst Papillon Z foutloos door de barrage in 43"27. De Nederlander Harrie Smolders bleef nipt boven die tijd. Niels Bruynseels was de tweede Belg op het podium.

  Het werd een succesvolle namiddag voor de Belgen in het regenachtige Lummen. Zes landgenoten bleven foutloos in de eerste ronde en plaatsten zich voor de jump-off. Daarin moest voormalig Belgisch kampioen Jerome Guery als tweede landgenoot de ring in.

  Hij stuurde Pappillon Z foutloos over de hindernissen en zette meteen een scherpe tijd neer: 43"27. De andere Belgen stapelden de foutjes op. Ex-winnaar Nicola Philippaerts kreeg acht strafpunten achter zijn naam.

  Niels Bruynseels, vrijdag al de uitblinker in de landencompetitie, bleef ook foutloos, maar was bijna twee seconden trager dan Guery. Voor Guery bleef het nagelbijten tot het einde want ook de laatste combinatie, de Nederlander Harrie Smolders, bleef foutloos. Hij stuwde zijn paard in volle galop over de eindmeet, maar zijn 43"48 volstond net niet voor de eindzege.

  "Papillon is nog maar een maand bij mij, maar de klik was er onmiddellijk. Deze zege bewijst dat en uiteraard ook zijn uitzonderlijk talent", zei de Namenaar achteraf. Dankzij zijn enigszins onverwachte overwinning in de 5-sterrenjumping is Jerome Guery meteen 50.000 euro rijker.

  Uitslag:

  1. Jerome Guery (Papillon Z) - 43"27
  2. Harrie Smolders (Emerald) (Ned) - 43"38
  3. Niels Bruynseels (Pommeau du Heup) - 45"06