• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "Chelsea heeft spelers zoals ik nodig"

  Eden Hazard heeft het kampioenschap beslist.

  Eden Hazard heeft zijn eerste landstitel te pakken als vedette van Chelsea. "We verdienen het", vertelt de Rode Duivel. "De titel zat eraan te komen", reageert doelman Thibaut Courtois. "We jagen er nog na", belooft Chelsea-coach José Mourinho.

  Eden Hazard kan terugkijken op een beresterk seizoen in Engeland. "Het is ongelooflijk. We verdienen deze titel. We hebben een goed seizoen gespeeld. We hebben de Ligabeker en de titel gewonnen", weet de Speler van het Jaar.

  Wat dacht Hazard toen zijn penalty er eerst niet in ging tegen Crystal Palace? "Kopbalsterk ben ik niet, maar ik heb de bal er gelukkig toch ingekregen."

  Hazard weet dat hij een grote rol speelt bij Chelsea. "Het team heeft me nodig. Chelsea heeft spelers zoals ik, Willian en Diego Costa nodig. Wij staan op het terrein om te scoren om de wedstrijd te beslissen. Alle spelers hebben het voortreffelijk gedaan."

  En hoe groot is de rol van Mourinho? "Hij geeft me veel vertrouwen. En dan speel ik mijn beste voetbal."

  Courtois: "Titel zat er aan te komen"

  Thibaut Courtois heeft meteen prijs in zijn eerste seizoen op Stamford Bridge. "We wisten dat we moesten winnen", vertelde de doelman na de beslissende zege tegen Crystal Palace (1-0).

  "Gelijkspelen en dan bijvoorbeeld maandag kampioen worden in je zetel had ik niet leuk gevonden. De titel zat er aan te komen. We zijn goed met de druk omgegaan."

  Courtois stond weer tussen de palen na een heupblessure. "Ik had weinig werk, maar op dat ene moment stond ik er wel. Dat gebeurt hier wel: weinig werk, maar je moet er staan voor de ploeg."

  Saai voetbal, wordt vaak gezegd over Chelsea. "Wij lachen daarmee. De eerste zes maanden speelden we zeer goed en mooi voetbal. Maar aangezien we zo offensief speelden, kregen we ook regelmatig goals binnen."

  "Daarna stonden we verdedigend beter, een beetje ten koste van offensieve speelkracht. En ploegen speelden anders tegen ons. Dan is het niet makkelijk om kansen te creëren. Als sommigen dat saai vinden: wij hebben 16 punten voor op de nummer twee, dat zegt veel."

  Mourinho: "Nog titels"

  José Mourinho won al voor de derde keer de Premier League. Was de coach daarvoor teruggekeerd naar Engeland? "Ik ben teruggekomen om te werken, om alles te geven wat ik kan geven. Het kampioenschap is het resultaat van dat werk", antwoordde hij kalm.

  "De Premier League is de moeilijkste competitie om te winnen. Dat wist ik ook toen ik terugkeerde naar Chelsea. Maar we hebben het voor mekaar gekregen."

  Is dit zijn mooiste landstitel uit zijn glansrijke carrière? "Ik wil niet vergelijken, elke titel is het resultaat van hard werken. Elke titel is een reden om blij en trots te zijn. Deze titel staat nog maar net op mijn cv, daarom is die nu misschien even mijn mooiste, maar ik ga zeker nog titels najagen."

  "Deze groep heeft nu de Ligabeker en de titel gewonnen. In dit land is dat geen sinecure. Engeland is niet het makkelijkste land om het voetbal te domineren. Volgend seizoen proberen we het wel opnieuw."

  "We hebben maar twee wedstrijden verloren, waren thuis onklopbaar, deden het ook buitenshuis fantastisch, slikten het minste tegendoelpunten en we hebben maar een keer minder gescoord dan het meest productieve team (Manchester City, red). Dat vind ik fantastisch voor deze groep."

  "Na de generatie van Lampard, Cole, Essien, etc. is er nu een nieuw kampioenenteam opgestaan. Ik ben enorm trots, na alles wat we gedaan hebben, we stonden er op alle belangrijke momenten. We hebben gekregen wat we verdienden."

  En dan barst het feest los in de kleedkamer