• home
 • video
 • pas verschenen

  Chris Paul loodst LA Clippers op één been voorbij de kampioen

  De vreugde bij de LA Clippers is immens na de zege.

  De San Antonio Spurs hebben de eerste ronde in de play-offs niet overleefd. De regerende NBA-kampioen werd uitgeschakeld door de LA Clippers. Point guard Chris Paul was de held van de Clippers met de beslissende korf in de slotseconde.

  De San Antonio Spurs en de LA Clippers zorgden in hun eerste ronde voor een van de meest hoogstaande en spannende play-offs-series in de geschiedenis van de NBA. De twee teams gaven elkaar zes wedstrijden lang geen duimbreed toe. Ook de beslissende zevende partij in Los Angeles was een zenuwslopend spektakelstuk.

  Al in het eerste quarter zag het er niet al te best uit voor de Clippers, toen hun sterspeler Chris Paul met een hamstringblessure de kleedkamers opzocht. Maar de spelverdeler werd opgelapt en bleek ook aan één been genoeg te hebben om de match de domineren.

  Paul, goed voor 27 punten, kreeg ook heel wat hulp van Blake Griffin. De atletische forward liet met 24 punten, 13 rebounds en 10 assists een triple-double optekenen. Maar het was wel Chris Paul die de match in de slotseconde besliste met een shot dat via het bord binnenviel: 111-109, exit San Antonio.

  "Ik had pijn en het was zoeken voor mij, maar ik wilde de ploeg niet in de steek laten. In de loop van het seizoen had ik zulke shots al vaak gemist, maar op het juiste moment lukte het dus wel", straalde Chris Paul, die het in de volgende ronde met de Clippers mag opnemen tegen de Houston Rockets.

  Bekijk de hoogtepunten uit de wedstrijd: