• home
 • video
 • pas verschenen

  Brian Lynch van Limburg United is Coach van het Jaar

  Brian Lynch heeft indruk gemaakt bij Limburg United.

  Brian Lynch is in zijn eerste jaar als coach in eerste klasse verkozen tot Coach van het Jaar. Lynch loodste nieuwkomer Limburg United meteen naar de play-offs. "Ik ben zo trots op mijn man", zegt echtgenote Kim Clijsters.

  Brian Lynch (36) verdiende zijn sporen in België als speler bij Bree en later de Antwerp Giants. Relatief vroeg stopte hij met basketbal om zijn vrouw Kim Clijsters te steunen in haar tenniscarrière. Intussen begon de Amerikaan wel aan zijn trainerscarrière bij Houthalen, dat hij in zijn eerste seizoen als coach naar tweede klasse loodste.

  Na enkele seizoenen aan het roer bij Houthalen werd Lynch vorig jaar assistent-coach bij zijn ex-club Antwerp Giants, maar daar vertrok hij al na één seizoen om head-coach te worden bij de nieuwe eersteklasser Limburg United.

  Die club werd een lastig seizoen voorspeld, maar onder Lynch presteerde het team boven de verwachtingen. Limburg United beëindigde de reguliere competitie op een knappe vierde plaats en neemt het in de eerste ronde van de play-offs op tegen Charleroi. "Ik ben zo trots op mijn man", laat echtgenote Kim Clijsters weten via Twitter.

  Oostende-speler Pierre-Antoine Gillet werd verkozen tot Belgische Speler van het Jaar, zijn ploegmaat Dusan Djordjevic kreeg de Ster van de Coaches als beste speler in de competitie. Aalstar-speler Vincent Kesteloot is de Belofte van het Jaar. Bij de vrouwen werd Kim Mestdagh van Castors uitgeroepen tot Speelster van het Jaar.