• home
  • video
  • pas verschenen

    Boonen hakt de knoop door: "Ik ga naar de Europese Spelen"

    Tom Boonen werkte aan zijn conditie in Turkije.

    De Belgische selectie kan op de eerste editie van de Europese Spelen rekenen op Tom Boonen. De Etixx-Quick Step-renner wil op 21 juni schitteren in de wegrit in Bakoe (Azerbeidzjan).

    Van 12 tot 28 juni wordt de eerste editie van de Europese Spelen georganiseerd. Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, is gastheer voor het evenement.

    Ook de wielrenners zullen in actie komen in Bakoe, want op 21 juni staat de wegrit op het programma. Een moeilijke datum, zo liet bondscoach Carlo Bomans al weten, want op dat moment wordt er ook gekoerst in de Ronde van Zwitserland en de Ster ZLM Toer.

    Bomans moet dus puzzelen om zes renners te selecteren, maar heeft met Tom Boonen wellicht zijn speerpunt beet. "Ik ben er bij, als de bondscoach mij selecteert natuurlijk", grapte Boonen na de laatste rit in de Ronde van Turkije.

    "Voor alle duidelijkheid: ik zal er bij zijn en ik start er om te scoren", was Boonen duidelijk. "De Europese Spelen vallen toch in de periode van het jaar waar ik mijn eerste grote doelen voor dat deel van het seizoen heb gesteld. Iedereen kan er winnen. Ik dus ook." Een week na de wegrit in Bakoe staat het BK op het programma.

    Maandag maakt Carlo Bomans de andere namen bekend die afreizen naar Bakoe. Sep Vanmarcke, Greg Van Avermaet en Jan Bakelants zullen er alvast niet bij zijn. Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) lijkt dan weer een certitude.