• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Tornados naar finale op World Relays

  Met hun finaleplaats doen de Belgen al beter dan vorig jaar.

  De Belgische ploeg heeft zich op de World Relays geplaatst voor de finale van de 4x400 meter. De Belgian Tornados liepen de vierde tijd in de reeksen en zijn nu ook zeker van deelname aan de Olympische Spelen.

  België, met Dylan Borlée, Jonathan Borlée, Julien Watrin en slotloper Kevin Borlée, kwam in actie in de derde reeks. Dylan Borlée gaf de stok als vierde door, Jonathan rukte in zijn 400 meter op naar de tweede plaats. Watrin en Kevin Borlée konden die plek vasthouden. De zege was voor Trinidad en Tobago (3'02"09), dat zo een fractie sneller was dan de Belgen (3'02"41).

  Met die chrono bleven de Belgian Tornados drie seconden boven het Belgische record (2'59"37), maar ze liepen wel de vierde tijd van alle finalisten en ze waren het snelste Europese land.

  In reeks 1 waren de Bahamas en Brazilië sneller. De VS en Jamaica plaatsten zich met een tragere tijd. Ook Botswana en Groot-Brittannië mogen naar de finale.

  Met hun finaleplaats op het officieuze WK hebben de Belgen zich normaal ook verzekerd van een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. Tenzij er plots iets zou misgaan in de A-finale of er uit de B-finale nog een snellere tijd komt.

  Het is de tweede editie van de World Relays. Vorig jaar eindigden de broers Borlée en Watrin op de negende plaats. Toen konden de Belgen zich niet plaatsen voor de finale.

  Coach: "We bevestigen onze status van beste Europese land"

  "De selectie halen voor de Spelen is ongelofelijk", reageerde coach Jacques Borlée. "De omstandigheden waren heel slecht, met heel veel wind. Maar we pakken de vierde tijd: chapeau!"

  "De finale wordt wel niet makkelijk. Ik hoop dat we niet te ver van het podium eindigen, ik schat een vierde of vijfde plaats. Onze superconditie is er nog niet, maar we bevestigen onze status van beste Europese land."

  "Dit zal ons ook bevrijden. We zullen ons in de finale amuseren. De start van ons seizoen is alvast geweldig."

  Bolt pakt geen goud op de 4x100 meter

  Op de 4x100 meter heeft Usain Bolt naast het goud gegrepen. Het Amerikaanse kwartet was sterker dan dat van Jamaica. Mike Rodgers, Justin Gatlin, Tyson Gay en Ryan Bailey klokten af na 37"38. Slotloper Usain Bolt kon het gat op de VS niet meer dichten en eindigde op 30 honderdsten van de VS op de tweede plaats. Japan pakte het brons.