• home
 • video
 • pas verschenen

  Roeselare: "Asse-Lennik heeft ons onderschat"

  Roeselare viert zijn derde titel op rij.

  Roeselare heeft zich gisteren op het veld van Asse-Lennik tot kampioen gekroond in het volleybal. "Het went niet om kampioen te worden." De spelers en coach van Asse-Lennik reageren dan weer teleurgesteld. "We waren er zo dichtbij, maar gaven het nog uit handen."

  In de beslissende vijfde set walsten de West-Vlamingen over Asse-Lennik heen. De spelers en trainer reageerden achteraf uitgelaten. "Dit is fantastisch", zegt Hendrik Tuerlinckx. "Het waren heel spannende finales en het lag heel dicht bij elkaar. Mijn grootste respect voor Asse-Lennik, want ze hebben een superseizoen gehad en voor een mooie finale gezorgd."

  "Dat maakt het natuurlijk eens zo mooi om de titel te pakken, en zeker op het veld van Asse-Lennik. Want we hebben hier nog niet gewonnen. Het went niet om kampioen te worden. Dit is waar je elke dag voor traint."

  Gaan de spelers de overwinning vieren tijdens de busrit naar Roeselare? "We zijn kapot. Het was een lang seizoen met veel zware matchen. Het zal een feestje op adrenaline worden."

  Ook trainer Emile Rousseaux vindt de titel een mooie beloning van het seizoen. "We waren duidelijk kampioen in de reguliere competitie, in de play-offs waren we ook eerste en nu maken we het in de finale af met 3-1. Ze hebben ons misschien een beetje onderschat."

  "Het was persoonlijk een ontzettend moeilijk jaar, maar de spelers hebben me fantastisch geholpen. Drie jaar geleden was ik nog de filosoof, zonder ervaring bij een seniorenteam. De spelers waren gek genoeg om te geloven in mijn idee en daar ben ik ze heel dankbaar voor."

  "Ik wil geen polemiek met Lennik-coach Johan Devoghel. Hij is nog een oud-student van mij en ik ben heel trots op wat hij gepresteerd heeft met zijn ploeg."

  "Nu zal het heel moeilijk worden. We hebben zoveel progressie gemaakt dat de spelers heel duur zijn geworden. Ik wist dat we genoeg kwaliteiten hadden om elkaar te motiveren en te prikkelen. Nu moeten we proberen om iedereen samen te houden."

  Asse-Lennik: "Jammer dat we het seizoen met zo'n set beëindigen"

  "Deze nederlaag is heel zuur na zo'n fantastisch seizoen", vertelt Robin Overbeeke van Asse-Lennik. "Het zag er niet naar uit dat Roeselare zou winnen. Ik had het gevoel dat we de vierde set zouden winnen. In de vijfde set kregen we twee beslissingen tegen ons en toen brak het."

  Hoe moe is Overbeeke? "Na een nederlaag is de vermoeidheid altijd wat zwaarder natuurlijk. Maar iedereen zit op zijn tandvlees, ook Roeselare. Maar ik zit er even goed doorheen."

  Asse-Lennik werd in het begin van het seizoen niet bij de favorieten voor de titel gerekend. "Maar die rol van outsider ligt ons het beste", zegt trainer Johan Devoghel. "Ik wist wel dat er veel talent in de groep aanwezig is en het klikte."

  In de laatste set domineerde Roeselare en won het met 4-15. "Jammer dat we het seizoen met zo'n set moeten eindigen. We waren er zo dichtbij, zeker in de vierde set. Maar we gaven het nog uit handen."

  En nu? "Bouwen aan een nieuwe ploeg, dat is mijn volgende opdracht. Maar ik ga vanavond even genieten van het seizoen en wat stoom aflaten."