• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt: "Kan weer op het niveau van mijn wereldrecord komen"

  Bolt komt in actie op e 4x100m en 4x200m op de Bahama's.

  Vandaag en morgen wordt op de Bahama's het WK estafette gelopen. Blikvanger is Usain Bolt, die voor zijn eerste grote afspraak van het seizoen staat. "Mijn teammaats en ik zijn klaar om er een grote show van te maken.", zei Bolt op de persconferentie.

  De regerende olympische kampioen en wereldrecordhouder op de 100m en 200m loopt met zijn landgenoten de 4x100 meter en 4x200 meter. Hij is er klaar voor.

  "Ik hou van estafette en kijk uit naar dit WK. Meestal is atletiek een individuele sport, dus telkens ik kan lopen met de estafetteploeg is dat leuk. Mijn teammaats en ik zijn klaar om er een grote show van te maken. We verloren van de Verenigde Staten op de Penn Relays, dus het wordt een belangrijke krachtmeting."

  2014 verliep niet zoals Bolt had gewild, maar twijfels over 2015 heeft de Jamaicaan niet. "Ik ben ik goeie vorm. Het belangrijkste is om dit seizoen blessures te vermijden."

  "Ik kan sowieso opnieuw op het niveau komen van mijn wereldrecord. Hoe meer ik loop, hoe beter ik me zal voelen. Er zijn nog drie of vier maanden voor de kampioenschappen. Daar ligt mijn belangrijkste focus."