• home
 • video
 • pas verschenen

  Judoka Ilse Heylen grijpt naast 50e internationale medaille

  Ilse Heylen behaalde een zevende plaats in Zagreb.

  Ilse Heylen kon tijdens de GP van Zagreb haar vijftigste internationale medaille grijpen, maar meer dan een zevende plaats zat er niet in. "Het hoofddoel blijft een ticket veroveren voor de Olympische Spelen van volgend jaar."

  Ilse Heylen behaalde op de openingsdag in Kroatië dan wel geen medaille, maar ze leverde met haar zevende plaats toch de beste Belgische prestatie.

  De 38-jarige Heylen startte sterk in de klasse tot 52 kilogram met een ippon-zege tegen de Braziliaanse Perreira en een zege op strafpunten tegen de Nederlandse Ente.

  In de volgende kampen verliep het Heylen minder goed. Tegen de Kosovaarse Krasniqi ging de Belgische met ippon onderuit en in de herkansingen moest Heylen op strafpunten haar meerdere erkennen in de Italiaanse Giuffrida.

  Heylen gaf aan niet wakker te liggen van het feit dat ze haar 50e internationale medaille misliep. "Het hoofddoel blijft een ticket veroveren voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro van volgend jaar. Als ik daar wil geraken, zal ik toch nog een paar podiumplaatsen moeten veroveren. Die 50e medaille komt er dus vroeg of laat wel."

  Op de openingsdag van de GP van Zagreb verschenen nog drie Belgen op de tatami. Senne Wyns (-60kg) werd in de eerste ronde met een yuko en waza-ari gevloerd door de Sloveen Trbovc. Jasper Lefevere ging er snel uit tegen een andere Sloveen, Jereb. Kenneth Van Gansbeke raakte op strafpunten wel door de eerste ronde, maar verloor dan van de Israëliër Shmailov.