• home
 • video
 • pas verschenen

  Sterspeler Lojeski reist met Belgian Lions naar EK

  Lojeski is momenteel aan de slag bij Olympiakos.

  De Belgian Lions kunnen op het EK in september rekenen op Matt Lojeski. De Belg met Amerikaanse roots bevestigde zijn deelname aan teammanager Ledure. "Dit is schitterend nieuws voor de nationale ploeg."

  De Belgische Amerikaan (ex-Aalstar en Oostende) van Olympiakos twijfelde lange tijd of hij wel in actie zou komen voor de nationale ploeg. Uiteindelijk hakte hij afgelopen zomer de knoop door en hielp hij België aan de kwalificatie voor het EK.

  Nu heeft Lojeski gezegd er ook bij te willen zijn op het EK zelf. "Ik heb bevestiging van Matt gekregen, hij is er deze zomer wel degelijk bij op het EK. Dat is uiteraard schitterend nieuws voor de nationale ploeg", zegt teammanager Jacques Ledure op de website van de Lions.

  Op het EK, dat in vier verschillende landen gespeeld wordt, nemen de Belgen het van 5 tot 10 september in de Letse hoofdstad Riga op tegen Letland, Estland, Litouwen, Tsjechië en Oekraïne. De eerste vier van de groep gaan door naar de achtste finales.