• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren-verdediger Gregory Mertens is overleden

  Gregory Mertens (1991-2015) is overleden.

  Gregory Mertens is overleden. De Lokeren-verdediger zakte maandag door een hartfalen in elkaar tijdens de beloftematch Racing Genk-Lokeren. Mertens werd nog gereanimeerd, maar is vanmiddag in het ziekenhuis overleden.

  Gregory Mertens stuikte maandag na 20 minuten in elkaar tijdens de beloftematch Racing Genk-Lokeren. De verdediger werd met een defibrillator gereanimeerd en werd overgebracht naar het ziekenhuis van Genk.

  Mertens lag in een kunstmatig coma, waarbij zijn hartfunctie overgenomen werd door een machine. De toestand van Mertens bleef zeer kritiek.

  Het ziekenhuis van Genk laat weten dat het alles geprobeerd heeft om het leven van Mertens te redden, maar vanmiddag is Mertens op 24-jarige leeftijd overleden.

  Lokeren: "Plots gebeurt er iets waardoor we beseffen dat voetbal maar voetbal is"

  Lokeren, de club van Mertens, heeft gereageerd op zijn overlijden. "Vandaag is gebeurd wat niemand ooit had kunnen of durven vermoeden. Veel te vroeg moeten we afscheid nemen van Gregory", meldt Lokeren.

  "We zijn een voetbalclub. Iedereen in en rond de club ademt voetbal. Maar plots gebeurt er iets waardoor we beseffen dat voetbal maar voetbal is. Vandaag is zo’n moment."

  "Gregory werd maandagavond het slachtoffer van een hartfalen. Ondanks de goede medische zorgen van onze eigen sportieve staf en de collega’s van Genk, bleek algauw dat de situatie heel erg ernstig was."

  "De medische staf heeft er alles aan gedaan om Gregory te redden, maar ze moesten uiteindelijk hun onmacht erkennen. Vandaag is Gregory omstreeks 16.30u overleden. De familie heeft nog afscheid kunnen nemen."

  "De ontreddering bij Lokeren is groot: zowel onze jonge spelers als onze A-kern jongens, de trainersstaf, de medewerkers en het bestuur; zij kunnen dit onmogelijk begrijpen."

  "Door zijn rustige bescheidenheid was hij onmisbaar"

  "Gregory was nog maar anderhalf jaar bij de club, maar maakte zich in die korte tijd door zijn rustige bescheidenheid tot een onmisbaar iemand", gaat Lokeren voort. "Nu zullen we toch met dat gemis moeten leren leven."

  "Wij beseffen dat dit vooral voor de familie ontzettend moeilijke momenten zijn. Wij bieden hen alvast in naam van de hele club ons oprecht medeleven aan. De club blijft met hen in contact en zal hen, in de mate van het mogelijke, bijstaan. Gregory, we gaan je missen."

  "We gaan er alles aan doen om Gregory op een gepaste manier te eren. Vanaf morgen geven we iedereen de kans om van 11u tot 15u in de businesslounge van het Daknamstadion een rouwregister te tekenen."

  "Intussen heeft Westerlo reeds contact opgenomen met ons. Ze verklaarden dat ze de match in de hoogst mogelijke sereniteit willen laten verlopen. Een ding is zeker: Westerlo-Lokeren wordt een zeer emotionele wedstrijd."

  Gregory Mertens: 21/02/1991 - 30/04/2015

  Jeugdclubs:

  • 2004-2005: Anderlecht
  • 2005-2006: Dilbeek Sport
  • 2006-2010: AA Gent
  • 2010-2011: Cercle Brugge

  Profclubs:

  • 2011-2014: Cercle Brugge
  • 2014-2015: Lokeren

  Mertens speelde ook voor de jeugdploegen van de Rode Duivels. Hij speelde 106 wedstrijden in eerste klasse en scoorde 8 doelpunten. In 2013 verloor hij de bekerfinale, in 2014 won hij met Lokeren de beker.