• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren-dokter: "Gregory was de lach van onze ploeg"

  Lokeren moet afscheid nemen van Gregory Mertens.

  Lokeren reageert uiteraard aangeslagen op het overlijden van Gregory Mertens. "We hadden nog een beetje hoop op een kentering, maar helaas moeten we afscheid nemen van Gregory", zegt ploegdokter Kris Peeters.

  Hoewel het overlijden niet helemaal onverwacht komt, is de verslagenheid bij Lokeren groot. "Het blijft toch altijd een verrassing, want we hadden nog een beetje hoop op een kentering. Maar helaas moeten we afscheid nemen van Gregory", zegt Lokeren-dokter Kris Peeters.

  "In het ziekenhuis heeft men zijn best gedaan om te herstellen wat verkeerd gelopen is, maar de schade na de hartstilstand was te ernstig. Dan kom je jezelf als arts nog eens tegen."

  "Ondanks de moderne technieken heb je een beperking en kun je niet alles oplossen. Dan word je opnieuw klein. Maar ik wil het ziekenhuis en de medische staf van Genk bedanken voor hun inzet."

  Is Peeters er als dokter van overtuigd dat dit een geval van, hoe hard het ook klinkt, pech is en dat alle voorzorgen genomen waren? "Ja, daar ben ik 100 procent van overtuigd. We hebben alle preventieve taken opgenomen, maar het blijkt weer dat je zoiets niet volledig kunt vermijden."

  Peeters schetst een beeld van Mertens. "Hij was altijd goedgeluimd en maakte graag plezier. We hebben altijd heel goed met hem kunnen werken. Gregory was een toffe gast, geen moeilijke jongen. Hij gaf ook altijd het gevoel gelukkig te zijn. Hij was de lach in onze club."

  "Gregory was uiteraard ook een goeie voetballer. Hij was nog jong en had nog groeimarge. Hij was heel hard aan het werken om zijn zwakke punten te verbeteren en om nog sterker te worden."

  "We willen spelen voor Gregory, maar dat wordt zwaar"

  Lokeren speelt morgenavond op het veld van Westerlo. "In principe zullen we de wedstrijd spelen door de kalender en de uurregeling", bevestigt ploegdokter Kris Peeters. "We moeten dit positief omzetten en voor Gregory spelen, maar mentaal zal dat heel zwaar worden."