• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse 1 mei-koers geannuleerd door terreurdreiging

  Alexander Kristoff was vorig de snelste in Frankfurt.

  De traditionele 1 mei-koers in Frankfurt zal dit jaar niet kunnen plaatsvinden. De Duitse politie verijdelde een terroristische aanval, maar annuleert de wedstrijd toch uit voorzorg.

  De Duitse politie pakte een echtpaar van Turkse origine op, die vermoedelijk banden hebben met Al Qaeda. Bij een huiszoeking in Oberursel werd een gebruiksklare pijpbom gevonden. Aangezien de gearresteerde personen meerdere keren langs het parcours van de wielerwedstrijd werden gezien, werd de koers uit voorzorg geannuleerd.

  "Vermoedelijk is door de arrestatie een terroristische aanslag verijdeld kunnen worden", zei Peter Beuth, de binnenlandminister van Hessen in Wiesbaden. "We begrijpen dat veel mensen naar de wedstrijd uitgekeken hebben, maar omdat er op dit moment nog te veel vragen onbeantwoord zijn, gaat de veiligheid voor."

  Vorig jaar werd Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt gewonnen door de Noor Alexander Kristoff. Dit jaar stonden er zes Belgen en één Belgisch team (Wanty-Groupe Gobert) op de voorlopige deelnemerslijst.