• home
 • video
 • pas verschenen

  De Comeback Kids van Club Brugge: een update

  Invaller DIerckx zet de 3-1-eindscore op het bord tegen Charleroi

  Club Brugge is de laatste maanden en weken heer en meester in het rechtzetten van een scheve situatie. In de play-offs alleen al tegen Standard, Anderlecht, AA Gent en gisteren ook tegen Charleroi. Een overzicht van hun comebacks dit seizoen.

  Woensdag: 3-1 na vroege achterstand tegen Charleroi

  Charleroi zorgt voor een verrassende 0-1-tussenstand aan de rust dankzij Coulibaly. In de tweede helft haalt Izquierdo twee keer het kanon boven. Invaller DIerckx zet de 3-1-eindscore op het bord.

  Vorig weekend: in de laatste minuten gelijk tegen AA Gent: 2-2

  AA Gent komt in de eerste helft op een 2-0-voorsprong dankzij twee goals van Milicevic. Pas diep in de tweede helft vindt Club de weg naar doel. Duarte en Claudemir zorgen nog voor 2-2.

  19 april: Club Brugge-Anderlecht: 2-1

  Een sterk Anderlecht komt in de eerste helft op voorsprong via Mitrovic. Pas diep in de tweede helft kon invaller Oulare de 1-1 scoren. In minuut 86 plaatste Vormer de 2-1 voorbij doelman Proto, goed voor drie punten.

  6 april: Club Brugge-Standard: 2-1

  Standard opent al na twee minuten de score via Trebel. Club Brugge komt dankzij twee strafschopdoelpunten van Refaelov op voorsprong en laat de zege niet meer glippen.

  In januari tegen KV Mechelen: 1-1

  Jens Naessens zet KV Mechelen op weg naar een nieuwe stuntzege tegen Club Brugge. Maar diep in de slotfase schudt Tom De Sutter nog een wereldgoal uit zijn sloffen.

  Thuis tegen Besiktas: 2-1

  Besiktas komt in Jan Breydel op voorsprong, maar De Sutter en Refaelov lossen het op: Club mag met een 2-1 afzakken naar Turkije.

  Uit tegen Besiktas: 1-3

  In Turkije is Club virtueel uitgeschakeld door een doelpunt van Besiktas. De Sutter en Bolingoli zorgen uiteindelijk nog voor 1-3 en de kwalificatie voor de halve finales.

  De goal van Refaelov in de beker

  Club staat bijna de hele bekerfinale lang op voorsprong, maar in de slotminuut maakt Mitrovic het doelpunt van de Brusselse hoop. Verlengingen? Dat is buiten de Israëlische waard gerekend, want diep in de toegevoegde tijd bezorgt Refaelov Club alsnog de beker.

  De 2-2 van Vazquez op Anderlecht

  In november wissen Praet en Deschacht de voorsprong van Club in het Astridpark uit. Toch weten de bezoekers een nederlaag te vermijden, dankzij een late goal van Vazquez.

  Mechele houdt Club in de beker

  In de beker flirt Club Brugge met de uitschakeling tegen KV Mechelen in de kwartfinales. Na een 0-0 uit de heenwedstrijd bouwen de bezoekers uit Mechelen een 1-2-voorsprong uit. Oulare maakt gelijk en in de 90e minuut verlost Mechele Club.