• home
 • video
 • pas verschenen

  De Buyst: "Vaste lead-out voor Greipel? Waarom niet"

  De Buyst hielp André Greipel gisteren aan de zege.

  Jasper De Buyst hielp kopman André Greipel gisteren aan de overwinning in de Ronde van Turkije. Het klikt tussen de twee Lotto-Soudal-renners. "Ik ben nog nooit eerder lead-out geweest, maar ik doe dit echt graag."

  André Greipel schoot na twee mislukte sprints eindelijk raak in Turkije. Na afloop had de Duitse sprintbom vooral veel lof voor Jasper De Buyst. "Hij leverde perfect werk af. Ik hoop nog met hem te kunnen werken."

  Daar heeft de 21-jarige renner wel oren naar. "Ik ben nog nooit eerder lead-out geweest", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Het is wel wat om dat dan meteen voor Greipel te doen. Ik doe dit echt graag."

  "Of ik de opvolger kan zijn voor Greg Henderson (een vaste waarde in het treintje van Greipel, red.)? Hij wordt straks 39 jaar dus er moet ooit een opvolger komen. Ik zou dat zeker zien zitten."

  Zo'n vaart zal het volgens ploegleider Marc Sergeant nog niet lopen. "Greg is nog steeds waardevol. In de Giro en de Tour blijft hij de gangmaker voor Greipel. Hij is pas op zijn 29e beginnen te koersen dus hij voelt zich nog jong."

  "Het is wel leuk om te weten dat Jasper zich goed voelt in die rol. Het is goed dat hij de stiel kan leren van Greipel. Hij geeft na elke etappe waardevolle feedback. Maar ik denk dat Jasper ook nog zijn persoonlijke ambities heeft."