• home
 • video
 • pas verschenen

  Ciman verliest CL-finale: "Er zijn ergere dingen in het leven"

  Ciman was ontgoocheld na de verloren finale.

  Laurent Ciman heeft de Amerikaanse Champions League niet kunnen winnen. Na het 1-1-gelijkspel in de heenwedstrijd van de finale zag het er nog goed uit voor Montréal Impact, maar in eigen huis gingen de Canadezen kansloos onderuit tegen Club America: 2-4. Ciman was na afloop streng voor zijn ploeg. "Onze tweede helft was niet goed genoeg."

  61.000 supporters kwamen Montréal Impact aanmoedigen in hun eerste Champions League-finale ooit. Het gelijkspel uit de heenwedstrijd in Mexico had de Canadezen moed gegeven, maar het Champions League-sprookje van Laurent Ciman en co kreeg geen happy end.

  Montréal miste doelman Evan Bush. Zijn vervanger Kristian Nicht, nog maar twee dagen aan de slag bij de club, had een moeilijke avond. In de eerste helft kon hij zijn net nog schoonhouden. De thuisploeg kwam zelfs op voorsprong dankzij een vroege goal van Romero.

  Na de pauze werd de thuisploeg overklast door de Mexicanen. Na amper vijf minuten tekende Benedetto voor de gelijkmaker. Nicht kon nog net bij zijn volley, maar moest de bal dan toch lossen. De Club America-spits scoorde nog twee keer en ook Peralta legde een bal in het mandje. De tegentreffer van McInerney in de 89e minuut was niet meer dan een voetnoot.

  4-2 en eindwinst voor Club America, dat zich nu mag opmaken voor het WK voor clubs in Japan. Montréal Impact-coach Frank Klopas wou na de verloren finale niet te ontgoocheld zijn. "Ik ben trots op mijn team, ongeacht de uitkomst. We kwamen vandaag net iets te kort, maar we hebben geschiedenis geschreven."

  Ciman: "Er zijn ergere dingen in het leven"

  Laurent Ciman was ontgoocheld na de verloren finale. De Rode Duivel was streng voor zijn ploegmaats in een gesprek met de RTBF. "We speelden goed in die eerste helft, maar na de rust hebben we dat niet kunnen vasthouden. Zoals gewoonlijk."

  "We waren niet geconcentreerd genoeg en gaven veel ruimte weg. Tegen een ploeg als Club America betaal je dat cash. Dat is niet normaal op dit niveau. We zijn tenslotte professionals. We moeten hierover praten."

  "Het publiek verwachtte een grootse prestatie en dat is niet gelukt. We moeten snel de rug weer rechten. Ik probeer mijn ervaring door te geven. Ik heb een grote mond en ik aarzel niet om de dingen te zeggen die gezegd moeten worden."

  "Natuurlijk wou ik deze finale dolgraag winnen. Ik wou naar het WK voor clubs. Het is jammer, maar er zijn ergere dingen in het leven. We moeten deze pagina zo snel mogelijk omdraaien, al is dat erg moeilijk. Ik reken op mijn vrouw en kinderen om mij te helpen mijn gedachten te verzetten."

  Bekijk hier de samenvatting van de partij: