• home
 • video
 • pas verschenen

  Wegen van Vanderbiest en KV Oostende scheiden

  Vanderbiest vertrekt bij KV Oostende.

  KV Oostende neemt aan het einde van het seizoen afscheid van coach Fred Vanderbiest. Dat heeft voorzitter Marc Coucke zopas aangekondigd. "Onze wegen scheiden. Het is een beetje een afsluiten van een tijdperk en de opening voor beiden naar mogelijk een nog boeiender tijdperk."

  De geruchtenmolen was al even aan de gang en nu heeft KV Oostende ook bevestigd dat het het volgende seizoen aanvat met een nieuwe trainer. Fred Vanderbiest zal wel de laatste wedstrijden van Play-off II nog leiden.

  "Zowel voor KVO als voor Fred is dit de beste beslissing", zei voorzitter Marc Coucke. "We hebben knappe jaren achter de rug, maar voor beide partijen zal het goed zijn om nieuwe ervaringen op te doen. We willen een stap vooruit zetten door een andere ervaring toe te voegen."

  "Ook voor de spelers kan een nieuwe coach helpen in hun progressie. Ik heb deze beslissing genomen en neem de gevolgen dan ook op mij. Binnen een jaar zullen we kunnen zeggen of we er goed aan hebben gedaan om afscheid van Fred te nemen."

  "We hebben enorm veel respect voor wat Fred hier in al die jaren verwezenlijkt heeft en willen hem dan ook bedanken. Hopelijk geven de supporters hem vrijdag een passend afscheid."

  Vanderbiest: "Einde gekomen aan mooi verhaal"

  "Er is vandaag een einde gekomen aan een mooi verhaal", klonk het in een mededeling van Vanderbiest. "Ik herinner me nog goed dat ik tekende als speler bij KV Oostende en een jaar later mocht ik me al bewijzen als coach."

  "De volgende jaren waren voor mij een succesverhaal. Ik heb elk seizoen meer gehaald dan mijn doelstellingen. Doorzetten en resultaten halen met mijn spelers was mijn motto en dat zal ik blijven doen tijdens de laatste wedstrijden."

  "Uiteraard ben ik ontgoocheld, want het werk was nog niet af. Maar ik moet me neerleggen bij de beslissing van de voorzitter en de club."

  Vanderbiest stond vier jaar aan het roer bij de kustploeg. Hij loodste KV Oostende naar de hoogste klasse en haalde de halve finales van de Beker van België.

  Coucke: "We spreken met vrij veel kandidaten"

  KV Oostende zit niet stil en kijkt al naar mogelijke kandidaten om Vanderbiest op te volgen. Maar Marc Coucke wou nog geen namen lossen. "We spreken met vrij veel mensen. Bovendien wil ik benadrukken dat Fred niet moet weggaan, omdat er een nieuwe trainer komt. We willen nieuwe ervaringen toevoegen."