• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanden Stock: "Veel uitdagingen bij de Pro League"

  Roger Vanden Stock is bijna twintig jaar voorzitter van Anderlecht.

  Roger Vanden Stock heeft de uitdaging aanvaard om voorzitter te worden van de Pro League, de belangenvereniging van de eersteklasseclubs. "Mijn voorzitterschap zal in het teken staan van het algemeen belang", zegt de Anderlecht-voorzitter.

  Roger Vanden Stock werd gisteren verrassend naar voor geschoven als de nieuwe voorzitter van de Pro League. De algemene vergadering van de Pro League koos de Anderlecht-voorzitter als de opvolger van Peter Quaghebeur.

  "Ik heb vandaag, op vraag van een grote meerderheid van de Belgische profclubs, aanvaard om Voorzitter van de Pro League te worden", reageert Vanden Stock. "De uitdagingen zijn talrijk."

  "Ik zal actief meewerken om de eenheid binnen de Pro League grondig te verbeteren en de nodige hervormingen van het profvoetbal door te voeren."

  "Maar ik wil ook constructieve gesprekken met alle componenten van de KBVB aangaan om het Belgisch voetbal verder te ontwikkelen. Mijn voorzitterschap zal in het teken staan van het algemeen belang", besluit Vanden Stock.

  Roger Vanden Stock wordt in zijn functie bijgestaan door Ludwig Sneyers (directeur-generaal) en Pierre François (afgevaardigd bestuurder).