• home
 • video
 • pas verschenen

  Roeselare komt op een zege van de landstitel

  Roeselare viert voor eigen volk.

  Roeselare heeft Asse-Lennik een tweede keer verslagen in de titelplay-offs. Het staat na alweer een felbevochten match 2-1 voor in de tussenstand. De setstanden waren 25-20, 29-27, 27-29 en 25-23. "Net zoals vorige week was dit propaganda voor onze sport", zei Roeselare-speler Hendrik Tuerlinckx achteraf.

  Asse-Lennik had vorig weekend Roeselare na een nagelbijter met 3-2 geveld en had ook op de Volleyproms de belangrijkste prijzen voor de ogen van de concurrent weggekaapt.

  Roeselare en zijn geprikkelde hoofdaanvaller Hendrik Tuerlinckx wilden snel even tonen wat ze waard zijn en staken de eerste set vlot op zak.

  Maar in de tweede set was de suprematie ver te zoeken en  Asse-Lennik sloeg een ruime kloof. Toch gaf het die bonus, en setpunten, nog uit handen. Roeselare ging er nipt over en won met 29-27.

  De ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd en ook de derde set werd een intense strijd en deze keer was het Asse-Lennik, vooruit gestuwd door Speler van het Jaar Robin Overbeeke, dat met 27-29 won.

  Toch trok Roeselare het laken naar zich toe, met 25-23 in de vierde set. Het staat zo op een zege van een derde titel op een rij. Het kan het vrijdag afmaken bij Asse-Lennik en als het daar niet lukt, volgt zondag een allesbeslissend duel in Schiervelde.

  Teurlinckx: "We zitten allemaal op ons tandvlees"

  Hendrik Tuerlinckx was na de westrijd moe, maar tevreden. "Het was opnieuw enorm close. Het was een spannende wedstrijd met mooi volleybal. Net zoals vorige week was dit propaganda voor onze sport."

  "Deze keer konden we wel winnen. We zijn blijven vechten voor elk punt. In die tweede set halen we zo een achterstand op en dan zie je de angst in de ogen van je tegenstander."

  "Fysiek begint het wel heel zwaar te worden. We zitten allemaal op ons tandvlees. Er wordt niet meer getraind. Na de wedstrijd proberen we gewoon te recupereren voor de volgende match. Vrijdag kampioen? We willen zo goed mogelijk spelen, maar anders laden we ons gewoon weer op voor de beslissende partij op zondag."

  Overbeeke: "Roeselare vrijdag kampioen? Over mijn lijk"

  Asse-Lennik-speler Robin Overbeeke zag zijn ploeg nipt verliezen. "Dit is een gemiste kans. Als je ziet hoe we die tweede en vierde set verliezen dan zat er meer in. We hebben fantastisch gevochten."

  "Er waren vandaag enkele discutabele ballen die in hun voordeel vielen. Dat is ook het thuisvoordeel. Vrijdag willen we in eigen huis de bordjes weer in evenwicht hangen en dan komen we zondag naar hier om te winnen. Driemaal is scheepsrecht."

  "Roeselare vrijdag al kampioen? Over mijn lijk. Zij mogen dat hopen, maar ik denk niet dat dat zal gebeuren. Fysiek begint het te wegen, maar wij kunnen het nog opbrengen. Details zullen beslissend zijn in deze finale."

  Finale: Roeselare-Asse-Lennik 3-1 (best-of-5)
  RoeselareAsse-Lennik3-0 (25-19, 26-24, 26-24)
  Asse-LennikRoeselare3-2 (16-25, 25-22, 25-23, 22-25, 15-13)
  RoeselareAsse-Lennik3-1 (25-20, 29-27, 27-29, 25-23)
  Asse-LennikRoeselare2-3 (25-21, 17-25, 25-21, 23-25, 4-15)