• home
 • video
 • pas verschenen

  Legear: "Eerste goal in België in vier jaar doet deugd"

  Legear speelt weer: "Ik kan mijn kwaliteiten niet verloren hebben."

  Jonathan Legear heeft gisteren zijn eerste officiële minuten voor Standard gespeeld. De 28-jarige flankspeler viel in na de rust en scoorde, maar het kalf in Kortrijk was toen al verdronken. "Scoren is leuk, maar ik had liever gewonnen", reageerde hij in de Franstalige kranten.

  Standard wierp Legear begin februari een reddingsboei toe, na mislukte avonturen bij KV Mechelen, Olympiakos en Blackpool.

  "Ik ben blij dat ik al gespeeld heb, want eerst was het plan om me voor volgend seizoen klaar te stomen", reageerde Legear.

  "Mijn eerste gevoel was er wel een van ontgoocheling, omdat we verloren. Maar het doet toch ook deugd dat ik mijn eerste goal in België maak in vier jaar." In augustus 2011 scoorde hij voor Anderlecht tegen Bursaspor in de Europa League.

  "Nu ik weer op het terrein heb gestaan, wil ik meer. Ik voel me klaar om aan een wedstrijd te beginnen - links zoals vanavond - of rechts maakt me niet uit."

  "Ik heb ervaring en wil die op de groep overzetten. We zitten in een dip, maar hebben ook een pak pech."

  De goeie invalbeurt van Legear was ook sportief adviseur Axel Lawarée niet ontgaan: "Zijn prestatie was een van de weinige lichtpuntjes. Als iedereen zijn winnaarsmentaliteit had getoond, hadden we iets anders kunnen oogsten dan deze nieuwe nederlaag."

  "Ik ga niet meer uit"

  Legear is van Luik, speelde bij de jeugd van Standard, maar brak door bij de profs in de A-kern van Anderlecht. Door zijn blessuregevoeligheid en fratsen naast het veld werd er vaak meewarig gedaan over zijn talent.

  Sinds zijn vertrek naar Grozny in 2011 was er sportief nog maar weinig eer te rapen voor de vleugelspeler. Legear heeft die bladzijde omgeslagen: "Ik heb veel kritiek gekregen voor mijn jeugdzonden. Maar ik ben volwassen geworden en ben gelukkig in België bij mijn familie."

  "Ik ga niet meer uit. Ik heb een huis, een zoon en wil tonen dat iedereen zich vergist heeft over mij. Na mijn ervaring in Rusland hebben velen mij begraven. Olympiakos en Blackpool was niks, maar ik ben er voor blijven gaan."

  "Ik kan mijn kwaliteiten niet verloren hebben. Ik wil op de ingeslagen weg voortdoen."

  De goals in KVK-Standard: