• home
 • video
 • pas verschenen

  Lawarée (Standard) haalt uit: "Ik zag geen goesting"

  Standard druipt af in Kortrijk.

  Play-off I is bij Standard uitgegroeid tot een enorme ontgoocheling. Na de knalprestatie tegen Anderlecht was de titelhoop hevig, maar drie nederlagen later is de ontnuchtering des te groter. Sportief raadgever Axel Lawarée was na de match tegen Kortrijk snoeihard voor zijn spelers: "Iedereen moet zichzelf in vraag stellen."

  Axel Lawarée wond er gisteren na de match tegen Kortrijk geen doekjes om bij de RTBF. "We moeten toegeven dat het crisis is bij Standard", was de duidelijke stelling van de sportief raadgever.

  "Ik heb basisspelers gezien die geen zin hadden om hemel en aarde te bewegen om in Kortrijk de drie punten te pakken. Na de nederlaag in Charleroi wisten we dat er een crisissfeer was en dat de spelers gespannen waren. Er was een reactie nodig, maar ik heb van bij de aftrap geen goesting gezien. Dat ontgoochelt me enorm."

  "De spelers moeten voor de spiegel staan", fulmineert Lawarée. "Als je zegt dat je het shirt van Standard verdient te dragen, dan moet je een minimum geven. De spelers moeten zichzelf helemaal in vraag stellen."

  "We leven misschien nog altijd op een wolk na de zege tegen Anderlecht. Maar sinds die match hebben we niets goeds gedaan. We hebben enorme kansen nodig om te scoren en slikken zelf een doelpunt bij een halve kans. We hebben individuele kwaliteiten, maar de groepsgeest ontbreekt."

  "José Riga (de coach van Standard) moet nu op tafel kloppen. Hij moet de spelers zeggen dat ze nog 5 wedstrijden hebben om de supporters iets terug te geven."