• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel is onverbiddelijk in de massaspurt in Turkije

  André Greipel deklasseerde de tegenstand in de sprint.

  André Greipel (Lotto-Soudal) heeft de vierde etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De Duitse spurtbom profiteerde optimaal van de afwezigheid van Mark Cavendish en Tom Boonen in de finale. "De Buyst leverde perfect werk af", loofde Greipel.

  Na het zware klimwerk in de koninginnenrit kreeg het peloton opnieuw pittige hellingen voor de kiezen. Enkele vrijbuiters, onder wie Kevin Seeldraeyers (Torku Sekerspor), kleurden de vlucht van de dag, maar het peloton hield de touwtjes strak in handen.

  Op elf kilometer van de streep was het liedje van Seeldraeyers en co. uitgezongen. Het peloton leek in groep naar de finish te rijden, tot Serge Pauwels (MTN-Qhubeka) met vier handlangers zijn kans waagde. Het tempo werd opgevoerd en Cavendish en Boonen moesten de rol lossen.

  Mas en McCarthy stribbelden nog het langst tegen, maar de onvermijdelijke massaspurt kwam er toch. Daarin duldde André Greipel geen tegenstand. Hij bolde soeverein over de streep voor Colli en Ratto. Davide Rebellin mag ook morgen in de leiderstrui pronken.

  Greipel: "De Buyst is echt een jongen voor de toekomst"

  André Greipel zag Cavendish naar de zege snellen in de eerste twee etappes, maar zette nu zelf de puntjes op de i. "Ik moest vroeg aanzetten, maar ik was gelukkig sterk genoeg. We hadden een goed plan en dat is perfect uitgevoerd."

  "Vooral Jasper De Buyst leverde perfect werk af. Adam Hansen deed op het eind een heel lange beurt en daarna was het aan De Buyst. Hij heeft een goed zicht op de sprint dankzij zijn piste-ervaring. Hij is echt een jongen voor de toekomst en ik hoop nog met hem te kunnen werken."

  Uitslag rit 4 Ronde van Turkije

  1. André Greipel (Dui) in 3u22'08"
  2. Daniele Colli (Ita) ""
  3. Daniele Ratto (Ita) ""
  4. Magnus Cort (Den) ""
  5. Manuel Belletti (Ita) ""
  6. Roberto Ferrari (Ita) ""
  7. Carlos Barbero (Spa) ""
  8. Kristian Sbaragli (Ita) ""
  9. Daniele Bennati (Ita) ""
  10. Ahmet Orken (Tur) ""

  Algemeen klassement na etappe 4

  1. Davide Rebellin (Ita)
  2. Kristijan Durasek (Kro) op 7"
  3. Eduardo Sepulveda (Arg) op 50"
  4. Jay McCarthy (Aus) op 1'20"
  5. Serge Pauwels op 1'23"
  6. Enrico Barbarin (Ita) op 1'29"
  7. Heiner Parra (Col) op 1'32"
  8. Daniele Ratto (Ita) op 1'42"
  9. Alex Cano (Col) op 1'46"
  10. Adam Hansen (Aus) op 1'57"