• home
 • video
 • pas verschenen

  Bjorn Engels: "Zal mentaal sterker uit deze moeilijke periode komen"

  Het is geleden van het begin van het seizoen dat Engels op het veld stond.

  Bjorn Engels timmert hard aan de weg terug na zijn blessure die een eind maakte aan zijn seizoen. "Zowel mentaal als fysiek gaat het weer de goede richting uit", vertelt de verdediger van Club Brugge, die al sinds oktober aan de kant staat.

  "Ik zal dat fatale moment niet snel vergeten", vertelt Engels op de website van Club. "Ook op training ga ik er voluit voor." De 20-jarige bleef met zijn voet in de grond steken. Het verdict: een scheurtje in zijn enkelband en meniscus.

  "Zes weken buiten strijd. Ik kon er ergens nog mee leven en was ook snel verlost van die blessure." De stemming sloeg om toen na zijn revalidatie een botoedeem werd vastgesteld, een vochtophoping in zijn botten. De enige remedie is rust en het kan twee weken tot zes maanden duren eer je ervan verlost bent.

  "Het was een harde slag in mijn gezicht. Ik had echt gehoopt dat het mijn seizoen zou worden." In maart was het dan zover: Engels kon weer meetrainen met de groep. "Maar na twee trainingen manifesteerde het probleem zich weer."

  De medische staf besliste toen dat de 20-jarige Engels op vakantie mocht vertrekken om nadien aan zijn voorbereiding voor volgend seizoen te beginnen. In die periode won Club Brugge de bekerfinale tegen Anderlecht. Engels is naar eigen zeggen blij dat de ploeg die trofee kon veroveren. "Het verzachtte enigszins de pijn er niet op de eerste rij bij te kunnen zijn."

  Intussen werkt de jonge verdediger hard aan zijn terugkeer. "Het gaat de goede richting uit. Ik ben na de vele tegenslagen, die nu eindelijk mogen stoppen, ervan overtuigd mentaal sterker dan ooit uit deze zeer moeilijke periode te zullen komen."