• home
 • video
 • pas verschenen

  Bescheiden Carpi mag voor het eerst naar de Serie A

  De Carpi-spelers vieren de promotie.

  In Italië heeft Carpi zich verzekerd van de promotie naar de Serie A. De club had daarvoor genoeg aan een scoreloos gelijkspel tegen Bari. Voor Carpi wordt het het allereerste seizoen in de hoogte Italiaanse klasse, maar bij Lazio zitten ze niet de wachten op de kleine club.

  Carpi presteert al het hele seizoen opmerkelijk goed in de Serie B. De club uit de buurt van Modena had afgelopen weekend al de promotie kunnen vieren, maar toen verloor het op het veld van eerste achtervolger Frosinone.

  Dinsdagavond kreeg Carpi in zijn eigen Sandro Cabassi-stadion, met een capaciteit van amper 4.144 toeschouwers, een herkansing tegen Bari. Dankzij een 0-0-gelijkspel eindigt Carpi zeker op 1 of 2 en was de promotie een feit, tot grote vreugde van de bescheiden Carpi-aanhang.

  Dat Carpi volgend jaar met de grote jongens mag meedoen, is opmerkelijk. De club die in 1999 nog failliet ging, begon vijf jaar geleden aan haar opmars uit de lagere regionen van het Italiaanse voetbal. In 2010 voetbalde Carpi nog in de vijfde divisie.

  "Dit team is stap voor stap gegroeid en deze jongens hebben een mooie toekomst voor zich. Het is al een prachtig avontuur geweest en ik ben in de wolken met deze promotie", zegt trainer Fabrizio Castori, die pas sinds dit seizoen aan de slag is bij de club.

  Middenvelder Raffaele Bianco (foto) beseft dat de promotie een huzarenstukje is voor het kleine Carpi. "Zelfs wij hadden voor het seizoen geen geld durven in te zetten op onze promotiekansen. We dachten dat het al knap zou zijn als we niet zouden degraderen. Dat we volgend jaar in de Serie A spelen, is uniek", aldus Bianco.

  Bij Lazio zijn ze niet gelukkig met de komst van Carpi

  Naast Carpi lonkt nog een andere kleine club naar de Serie A. Frosinone, dat net als Carpi nog nooit in de hoogste klasse speelde, staat momenteel op de tweede plaats in de Serie B. Lazio-voorzitter Claudio Lotito liet enkele maanden geleden al eens optekenen dat hij niet zit te wachten op die clubs.

  "Als club die niks waard zijn zoals Carpi of Frosinone promoveren, dan hebben we zelf over twee of drie jaar ook geen centen meer. Wie wil er dan nog betalen voor de tv-rechten? Ze weten zelfs niet eens waar Frosinone ligt", fulmineerde Lotito (foto).

  De woorden van Lotito vielen in Carpi niet in goede aarde, maar de supporters van de kersverse promovendus zullen gisteren wel in hun vuistje gelachen hebben. Zij hadden alvast een spandoek bij met een duidelijke boodschap aan het adres van de Lazio-preses: "In het gezicht van Lotito".

  De boodschap van de Carpi-fans voor Claudio Lotito: