• home
 • video
 • pas verschenen

  Ann Wauters grijpt naast de Franse titel

  Bourges viert zijn 13e Franse titel.

  Ann Wauters heeft geen afscheid kunnen nemen van Villeneuve d'Ascq met de Franse titel. Ze verloor met haar club het derde en beslissende finaleduel van Bourges: 51-49. Voor Bourges is het de 13e titel in Frankrijk. De club doet daarmee even goed als recordhouder Clermont.

  Villeneuve d'Ascq en Bourges hadden de eerste twee finalewedstrijden verdeeld. Wauters en co wonnen het eerste duel, maar Bourges dwong afgelopen zondag een zogenoemde belle af. Bourges mocht de beslissende partij in eigen huis spelen en won na een spannende match met 51-49.

  Ann Wauters, die nu Frankrijk ruilt voor Australië, nam wel afscheid van Villeneuve d'Ascq met een glansprestatie. Onze landgenote was in 30 minuten goed voor 17 punten en 8 rebounds, 4 assists en 2 steals. Wauters was daarmee veruit de beste vrouw op het veld, maar de kers op de taart zat er dus niet in.