• home
 • video
 • pas verschenen

  Zinho Vanheusden (15) naar Inter: "Hopelijk kan ik daar doorbreken"

  De 15-jarige Vanheusden speelt volgend seizoen in het shirt van Inter.

  Zinho Vanheusden (15) verlaat na zeven jaar Standard en verhuist naar Milaan. "Ik blijf een fervent supporter, maar ik vind het tijd om een stapje hogerop te zetten." Vanheusden tekent bij Inter voor drie seizoenen.

  Zinho Vanheusden is pas 15, maar geldt als een van de grootste talenten van Standard en België. In Het Belang van Limburg vertelt hij over zijn transfer naar Inter Milaan. "Ik wil bij Inter mijn opleiding perfectioneren."

  Vanheusden heeft het naar eigen zeggen zeven jaar goed naar zijn zin gehad bij de Luikse club. Standard probeerde hem tevergeefs te overtuigen om toch te blijven. "Ik heb mogen proeven van enkele trainingen en een oefenwedstrijd met de A-kern."

   "Mocht ik ooit naar België terugkeren, is Standard altijd mijn eerste keuze, maar hopelijk kan ik in Italië doorbreken."

  Op het internationale toernooi van Val de Marne werd Vanheusden verkozen tot beste speler. Daarmee wekte hij de interesse van Bayern München, AS Roma en Liverpool, maar Vanheusden koos voor Milaan. "Inter was de eerste club die zich manifesteerde en ze gaven mij meteen een goed gevoel."

  Zinho Vanheusden komt bij Inter ook Xian Emmers tegen. Emmers, net als Vanheusden 15, verlaat deze zomer Racing Genk.

  Standard ziet naast Vanheusden nog twee andere talenten vertrekken: Adrien Bongiovanni trekt naar AS Monaco en Thibaud Verlinden, de zoon van ex-doelman Dany, verhuist naar Stoke City.

  "Steeds meer buitenlandse clubs hebben het op onze spelers gemunt. Wij kunnen niet meer doen dan de spelers een aantrekkelijk pakket bieden van voetbal in combinatie met school", reageert sportief raadgever Axel Lawaree.