• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanden Stock is de nieuwe voorzitter van de Pro League

  Vanden Stock is sinds 1996 voorzitter van Anderlecht.

  Roger Vanden Stock (voorzitter Anderlecht) wordt de komende twee jaar de voorzitter van de Pro League, de vereniging van Belgische eersteklassers. Dat heeft de algemene vergadering van de Pro League beslist. Pierre François werd dan weer verkozen tot afgevaardigd bestuurder.

  Na het opstappen van Michel Dupont in oktober 2014 werd Peter Quaghebeur tijdelijk aangesteld als voorzitter van de Pro League, maar de vereniging van eersteklassers moest dus op zoek naar een opvolger.

  Roger Vanden Stock zal de komende twee jaar de functie op zich nemen. De voorzitter van Anderlecht kreeg 14 van de 16 eersteklassers achter zich.

  Pierre François wordt dan weer afgevaardigd bestuurder van de Pro League. François was van 2003 tot 2012 algemeen directeur van Standard en was sinds vorig jaar manager bij tweedeklasser Bergen. Hij zal samenwerken met Ludwig Sneyers, die zijn functie van CEO ruilt voor die van directeur-generaal.