• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck en Greipel kennen ploegmaats voor de Giro

  Jurgen Van den Broeck mikt op een top 10-plaats.

  Lotto-Soudal heeft zijn huiswerk voor de Ronde van Italië afgerond. Jurgen Van den Broeck, Maxime Monfort en André Greipel zijn de speerpunten van de Belgische formatie, die met vijf Belgen naar Italië afreist.

  "Jurgen Van den Broeck is onze absolute kopman voor het klassement", legt ploegleider Bart Leysen uit. "We mikken met hem op een top 10-plaats. Hij is heel gemotiveerd."

  "Jurgen heeft net een hoogtestage afgewerkt op Tenerife. Hij heeft heel lang op hoogte vertoefd en moet nu eerst competitieritme opdoen. Je kunt niet meteen de vruchten plukken in de eerste koers na een hoogtestage en daarom is het belangrijk om eerst nog de Ronde van Romandië af te werken."

  Maxime Monfort moet de meesterknecht van Van den Broeck worden. "Hij moet Jurgen zo lang mogelijk bijstaan. Misschien verwerft hij daardoor in de loop van de Giro zelf een goeie plaats in het klassement. Het kan voordelig zijn dat niet alle druk op zijn schouders rust."

  Met André Greipel mikt de ploeg uiteraard op ritzeges. "We willen met hem zo snel mogelijk een etappe winnen. Ik verwacht zeker zeven sprintkansen. Daarnaast zijn er nog enkele etappes waar een beperkte groep voor de ritzege zal sprinten en André kan daar zeker deel van uitmaken."

  De negen namen van Lotto-Soudal

  • Sander Armée
  • Lars Bak (Den)
  • Stig Broeckx
  • André Greipel (Dui)
  • Adam Hansen (Aus)
  • Greg Henderson (NZl)
  • Maxime Monfort
  • Jurgen Van den Broeck
  • Louis Vervaeke