• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren: "Iedereen is in shock, spelers mogen weer naar familie"

  Bij Lokeren wordt verslagen gereageerd op het dramatische nieuws van Gregory Mertens. De 24-jarige verdediger vecht voor zijn leven na een hartfalen in een beloftematch. Sporza sprak met clubdokter Kris Peeters, trainer Peter Maes en aanvoerder Killian Overmeire. "We moeten eerlijk zijn, het ziet er niet goed uit", zegt de dokter. "Maar we hopen op een gunstige afloop."

  Dokter Peeters noemt de gezondheidstoestand van Mertens "heel, heel ernstig": "Hij is gisteravond ineengestuikt en is gereanimeerd. De mensen hebben heel hard hun best gedaan hebben om zijn hart weer aan de praat te krijgen."

  "Momenteel ligt hij in kunstmatig coma op de intensive care waar de machines de werking van zijn organen overgenomen hebben."

  "De mensen in het ziekenhuis doen hard hun best om een gunstige evolutie te krijgen."

  Peeters beseft de ernst van de situatie: "We moeten daarin eerlijk zijn: het ziet er niet goed uit. Maar voor hem en voor de familie hopen we dat alles weer begint te werken."

  De dokter zegt dat de speler nooit problemen had aan zijn hart: "Hij is net als elke speler volledig gescreend, dit seizoen voor de Europa League. Hij heeft nooit problemen of klachten gehad en was kerngezond. Spijtig genoeg zien we dat dit ondanks alle testen en onderzoeken toch nog gebeurt."

  "Alle spelers zijn in shock en mogen naar hun familie"

  Peeters had vanochtend contact met de spelersgroep: "Iedereen is in shock. We hebben de zaak besproken en afgesproken dat iedereen naar zijn familie thuis kan. Morgen gaan we opnieuw aan de slag."

  "Iedereen zit uiteraard nog met veel vragen en ongerustheid en leeft met de familie mee."

  Welke vragen krijgt de dokter van de spelers: "Onder andere over de onzekerheid bij het screenen van de testen. Ze vragen zich af of die testen zin hebben. Ik denk van wel. Je moet testen. Bij de jeugd hebben we er twee spelertjes uitgehaald. Die kun je redden. Maar je moet erbij vertellen dat je nooit 100 procent een garantie kan geven."

  Maes: "Alles is nu relatief, op dit moment telt alleen Greg"

  Coach Peter Maes, die de beloftematch niet bijwoonde, was zichtbaar aangeslagen: "Toen ik het nieuws kreeg, was ik met verstomming geslagen."

  De dagdagelijkse werking wordt bruut doorbroken: "We moeten nu nog meer functioneren als groep. We moeten één zijn, bij elkaar kruipen en naar elkaar luisteren."

  "We moeten met onze gedachten bij Greg zijn en alle steun geven aan zijn familie, want dit is voor hen een drama."

  Het sportieve is ver weg op dit moment: "Alles is nu relatief. Op dit moment telt alleen maar Greg."

  Overmeire: "Zoeken steun bij elkaar"

  Killian Overmeire vertolkt het gevoel van de hele groep: "We zijn heel aangeslagen en zitten vol ongeloof. We kunnen nu alleen onze steun betuigen aan Greg en zijn familie. Onze gedachten zijn bij hen en bij zijn gevecht. Meer kunnen we voorlopig niet doen. We zoeken steun bij elkaar en kunnen erover babbelen."