• home
 • video
 • pas verschenen

  "Tainmont is de exponent van een aantrekkelijke ploeg"

  Clément Tainmont kan Peter Vandenbempt wel bekoren.

  Tainmont is van goudwaarde, Mujangi Bia spreekt Nederlands, een hersenloze spandoek van Charleroi, de fout van Depoitre en de Keek op de Week van Filip Joos. Kijk hieronder naar de beste fragmenten uit ons voetbalprogramma Extra Time van gisteravond:

  "Tainmont is van goudwaarde voor Charleroi"

  Peter Vandenbempt trekt voor zijn moment van de week naar Charleroi. "Ik heb er een man uitgepikt: Tainmont", begint de radiocommentator van Sporza. "De flankspeler staat al maandenlang op een verschrikkelijk hoog niveau te voetballen."

  "Hij heeft een enorm grote motor, rent de hele tijd op en af en beschikt over een fantastische voorzet in dat linkerbeen. De focus bij Charleroi ligt altijd op Neeskens Kebano, maar ook hij is een heel waardevolle speler. Hij is van goudwaarde. Het is de exponent van een heel aantrekkelijke ploeg."

  Mujangi Bia spreekt Nederlands

  De revelatie van Charleroi-Standard? Mujangi Bia. "Hij spreekt Nederlands, dat wisten we niet", zegt Extra Time-presentator Frank Raes.

  "Hersenloos"

  Het spandoek van enkele Charleroi-fans schiet in het verkeerde keelgat bij het Extra Time-panel. "Een flinke uitschuiver", vindt Peter Vandenbempt. "Dit is van hetzelfde niveau als de tifo van Standard. Daar moet tegen opgetreden worden." "Hersenloos", vult collega Filip Joos aan.

  De reviewcommissie

  Ook de fout van Gent-aanvaller Depoitre op Club-speler Duarte komt aan bod. "Hij had rood moeten krijgen, maar hij deed het niet met opzet", oordeelt Jan Boskamp. "Hij houdt zich in", staat Marc Degryse zijn ex-coach bij.

  "We gaan toch geen straffen geven op basis van karakter?", hoopt Peter Vandenbempt. En dan gaat het over de rol van de reviewcommissie.

  De Keek op de Week

  Filip Joos diept een assist voorzet van Bayern-coach Guardiola en een doelpunt van Luis Enrique (Barcelona) op, het weglopen en juichen van Deschacht kan nog een beetje oefening gebruiken, Trajkovski had een resem kansen nodig om te scoren, Moeskroen hypnotiseert de doelman en de lob van de week is een productie van Lierse.