• home
 • video
 • pas verschenen

  "De toestand van Gregory Mertens is zeer kritiek"

  Gregory Mertens werd meteen gereanimeerd door de MUG.

  De toestand van Gregory Mertens blijft uiterst zorgwekkend. In de beloftematch tegen Genk maandagavond stuikte de verdediger van Lokeren door een hartfalen in elkaar. "Het nieuws is ingeslagen als een bom. Het lot van Gregory ligt in handen van het ziekenhuis. We hopen op een mirakel", zegt Lokeren.

  De beloftematch tussen Genk en Lokeren was nog maar een twintigtal minuten aan de gang toen Gregory Mertens tijdens een Genkse aanval zonder aanleiding plots op de grond viel.

  De ernst van de situatie was meteen duidelijk. De medische ploegen van beide clubs kwamen het veld op en probeerden Mertens onder meer met een defibrillator te reanimeren.

  Een tiental minuten later arriveerden de hulpdiensten, die Mertens nog eens twintig minuten later naar het ziekenhuis van Genk brachten. Daar was de situatie van Mertens dinsdagochtend nog altijd niet veranderd.

  "Zijn toestand is zeer kritiek", zei Herman Van de Putte, woordvoerder van Lokeren, iets voor 7u aan Sporza.

  "Gregory ligt in een kunstmatig coma, waarbij zijn hartfunctie overgenomen wordt door een machine. Zijn lot ligt in de handen van het ziekenhuis, waar we overigens veel vertrouwen in hebben."

  "Zijn familie en mensen van Lokeren zijn bij hem, maar meer dan bang afwachten en hopen op misschien wel een mirakel kunnen we niet doen."

  "Gregory had nooit problemen met zijn hart"

  Gregory Mertens speelt sinds 3 januari 2014 voor Lokeren, dat hem wegplukte bij Cercle Brugge, de vereniging waar hij doorbrak in eerste klasse. In de jeugd speelde de 24-jarige Mertens ook voor Anderlecht en AA Gent. Nog nooit had hij problemen met zijn hart gehad, zegt Herman Van de Putte. "Gregory is verschillende keren medisch gescreend en daarbij zijn nooit problemen aan het licht gekomen. We zijn allemaal enorm aangeslagen. Gregory is een zeer geliefde jongen. Het nieuws slaat in als een bom."

  Reacties op Twitter