• home
 • video
 • pas verschenen

  Peeters: "Een extra monument had de kers op de taart geweest"

  Met Luik-Bastenaken-Luik is het doek gevallen over het klassieke voorjaar. Etixx-Quick Step sleepte de Amstel Gold Race in de wacht en eindigde in een resem klassiekers op de tweede plaats. Lotto-Soudal blijft dan weer zonder grote zege achter. Wat vinden de Belgische ploegen van hun voorjaar?

  Etixx-Quick Step sloot het klassieke voorjaar af op de meest ondankbare plaats. Julian Alaphilippe eindigde in Luik-Bastenaken-Luik tweede, een plaats waar de Belgische ploeg de voorbije weken een abonnement op had.

  "Maar hij heeft net als Kwiatkowski bewezen dat hij deze koersen aankan en daar zijn we tevreden mee", klonk het bij ploegleider Wilfried Peeters. "Onze jonge mannen hebben in het tweede deel van de klassiekers het resultaat perfect kunnen afmaken."

  Eerst nog even over Julian Alaphilippe, toch wel de verrassing van de klimklassiekers. "Hij komt uit het veldrijden, waar hij zelfs nog de Wereldbeker voor beloften in Rome heeft gewonnen. Vorig jaar is hij prof geworden en hij heeft rustig kunnen opbouwen."

  "Maar wij hadden ook niet gedacht dat hij nu al dit niveau zou halen. We weten dat hij een helling aankan en dat hij snel is, maar als je twee keer net na Valverde tweede eindigt, dan ben je heel sterk. Hij rijdt nu normaal nog de Ronde van Romandië en de Ronde van Californië, maar daarna komt er een rustperiode."

  Wat is volgens Peeters dan het rapport van Etixx-Quick Step in het voorjaar? "Tom Boonen viel weg, maar we hebben dat onmiddellijk kunnen oplossen. Onze ploeg is heel sterk in de breedte. Een extra monument had de kers op de taart geweest, maar we mogen niet ontevreden zijn."

  Sergeant: "Luik? Het zat er gewoon niet in"

  Lotto-Soudal keek met veel vertrouwen uit naar de klimklassiekers, maar Tony Gallopin, Jelle Vanendert en Tim Wellens konden de Belgische formatie geen hoogdag schenken. "Ze kwamen tekort om mee te zitten", was het verdict van manager Marc Sergeant na Luik-Bastenaken-Luik.

  "Tony (Gallopin) zei dat hij op Saint-Nicolas te ver zat. Hij had niet gedacht dat ze daar zouden versnellen, maar als je wil winnen, dan moet je daar vooraan zitten."

  "Van Jelle (Vanendert) begrijp ik dat hij na zijn dubbele valpartij in de Amstel en de Waalse Pijl geen 100 procent was. Tim Wellens had dan weer op de verkeerde momenten pech. Zijn terugkeer heeft veel krachten gekost en hij gaf meteen aan dat het beste eraf was."

  "Het is jammer dat je op zo'n manier zulke renners verliest. Maar de beste renners zaten vooraan. Het zat er gewoon niet in. Dat Wellens nog jong is? Ja, maar Alaphilippe is dat ook. Die inspanning na de pech was te hevig en heeft hem opgeblazen."

  Kan Sergeant dan tevreden zijn over het voorjaar? "We wilden een klassieker winnen en daar zijn we niet in geslaagd. Ik ben niet volledig tevreden, maar we kunnen niet zeggen dat we iets verkeerd gedaan hebben. Al waren Wellens en Gallopin misschien iets te goed in de Ronde van het Baskenland. Dat moeten we later eens bekijken."