• home
 • video
 • pas verschenen

  Overbeeke houdt Tuerlinckx van drie op een rij

  Robin Overbeeke wordt in de bloemetjes gezet.

  Robin Overbeeke is verkozen tot volleybalspeler van het jaar. De hoofdaanvaller van bekerwinnaar Asse-Lennik kreeg meer stemmen dan ploegmaat Seppe Baetens. Hendrik Tuerlinckx (Roeselare), die de voorbije twee jaar won, werd nu derde. Bij de vrouwen ging de trofee naar Kaja Grobelna (Kieldrecht).

  Robin Overbeeke kent een succesvol seizoen met Asse-Lennik. De Nederlandse hoofdaanvaller veroverde met zijn ploeg de beker, schopte het tot in de halve finales van de CEV Cup en mag ook nog dromen van de titel.

  Overbeeke houdt in het referendum ploegmaat Seppe Baetens en Hendrik Tuerlinckx (Roeselare) achter zich. Tuerlinckx, die de voorbije twee jaar de trofee kreeg, grijpt dus naast een derde triomf op een rij, iets wat Jef Mol in de jaren 70 en Jo Baetens in de jaren 80 wel hebben klaargespeeld.

  Bij de vrouwen werd het referendum gewonnen door Kaja Grobelna. De speelster van Kieldrecht klopte haar ploeggenoten Sarah Smits en Jasmien Biebauw. De nog maar 20-jarige Grobelna verlengt haar titel.

  Bij de coaches kreeg Johan Devoghel van Asse-Lennik de voorkeur op Emile Rousseaux van Roeselare. Gert Vande Broek (Kieldrecht) volgde zichzelf op als beste coach bij de vrouwen.

  Voor het eerst was er ook een trofee voor de beste international. Frank Depestele (Beauvais) is de beste Red Dragon, Frauke Dirickx (Piacenza) won bij de vrouwen.

  Reacties van de laureaten:

  • Robin Overbeeke (Asse-Lennik): "Dit is voor mij toch een verrassing. Ik gaf veel ploegmaats evenveel kans. Dat de bekerfinale heeft meegespeeld? Daar was iedereen top. Dit was mijn beste seizoen tot nu toe bij Asse-Lennik. Dit is de verdienste van de club, de staf en de spelers. Zonder hen was het niet gelukt."
  • Kaja Grobelna (Kieldrecht): "Dit is elk jaar een verrassing. Je moet je elk seizoen bewijzen. Ik heb wel een beter seizoen gehad dan vorig jaar. Ik ben iets meer individueel gaan werken en heb meer stappen gezet. Dat is zichtbaar in mijn spel. De Yellow Tigers? Vorig jaar was het geen geslaagde campagne en dus hoop ik op een beter seizoen. Ik ga mijn best doen."

  Uitslagen Volleyproms:

  Speler van het Jaar:

  1. Robin Overbeeke (Asse-Lennik) - 172 punten
  2. Seppe Baetens (Asse-Lennik) - 93
  3. Hendrik Tuerlinckx (Roeselare) - 74
  4. Eemi Tervaportti (Roeselare) - 72
  5. Tim Verschueren (Asse-Lennik) - 71

  Speelster van het Jaar:

  1. Kaja Grobelna (Kieldrecht) - 115
  2. Sarah Smits (Kieldrecht) - 108
  3. Jasmien Biebauw (Kieldrecht) - 62

  Coach van het Jaar (mannen):

  1. Johan Devoghel (Asse-Lennik) - 382
  2. Emile Rousseaux (Roeselare) - 181

  Coach van het Jaar (vrouwen):

  1. Gert Vande Broek (Kieldrecht) - 217
  2. Pascual Saurin (Charleroi) - 133

  Beste jongere (mannen):

  1. Krisztian Padar (Maaseik) - 51
  2. Jonas Colson (Puurs) - 12
  3. Laszlo De Paepe (Gent) - 12

  Beste jongere (vrouwen):

  1. Sarah Cools (Kieldrecht) - 34
  2. Céline Van Gestel (Kieldrecht) - 16
  3. Jodie Guilliams (Oudegem) - 10

  Speler van het jaar: Robin Overbeeke (Asse-Lennik)

  Speelster van het jaar: Kaja Grobelna (Kieldrecht)

  Kris Wauters trekt het volleybalfeest op gang