• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympisch triatleet Simon De Cuyper heeft klierkoorts

  Simon De Cuyper: "De komende weken ligt de nadruk op herstel."

  De 28-jarige triatleet Simon De Cuyper weet waarom hij de laatste maanden zo zwak presteert. Hij sukkelt met klierkoorts. "Racen met de beste en fitste triatleten ter wereld is dan gewoon niet mogelijk", vertelt hij op zijn Facebook.

  Simon De Cuyper, die in 2012 als 26e eindigde op de Olympische Spelen in Londen (foto), presteerde de voorbije maanden ondermaats. Zo moest hij verschillende keren opgeven en raakte hij zondag ook niet verder dan een teleurstellende 48e plaats op de World Triathlon Series-manche in Kaapstad in Zuid-Afrika.

  "In Zuid-Afrika kreeg ik een telefoontje van mijn dokter waarin hij me vertelde dat ik de voorbije maanden een infectie van klierkoorts had doorgemaakt", schrijft De Cuyper op zijn Facebook-pagina.

  "Ik moet dan ook niet ver meer zoeken om te weten waarom het me niet lukte om op niveau te presteren gedurende de voorbije twee maanden. Racen op WTS niveau met de beste en fitste triatleten ter wereld is dan gewoon niet mogelijk."

  "De komende weken ligt de nadruk op herstel", zegt de triatleet. "Want ik heb de voorbije twee maanden waarschijnlijk wel wat roofbouw gepleegd op mijn lichaam. Eenmaal groen licht van de dokter kan ik terug deftig beginnen trainen, om dan te zien aan welke races ik dan zal/kan deelnemen."

  "Positief blijven voor Rio"

  Volgend jaar vinden de Olympische Spelen plaats in Rio de Janeiro. "Ik probeer positief te blijven, wetende dat tegenslagen en ontgoochelingen niet los te koppelen zijn van de sport", zegt Simon De Cuyper. "Ik heb er in het verleden nog meegemaakt en ik ben er altijd sterker uit gekomen."