• home
 • video
 • pas verschenen

  Liverpool-coach: "Mignolet is een betrouwbaar sluitstuk"

  Mignolet incasseerde in 14 competitiewedstrijden geen tegentreffer.

  Simon Mignolet hield afgelopen weekend al voor de 14e keer dit seizoen zijn netten schoon in de Premier League. Liverpool-trainer Brendan Rodgers bewierookt de Belgische doelman. "Sinds Simon terug in de basis staat, ben ik verrukt met de manier waarop hij speelt."

  Na een moeilijk seizoensbegin moest Mignolet zijn plaats onder de lat even afstaan, maar sinds zijn terugkeer acteert de Belg op een heel hoog niveau. 

  Liverpool-trainer Brendan Rodgers (foto) spaart de lof voor Mignolet niet. "Het is nooit makkelijk voor spelers om naar Liverpool te komen. Iedereen verwacht heel veel van je en het niveau waarop je beoordeeld wordt, is heel hoog."

  "Ik heb Simon altijd een geweldige keeper gevonden. Dat is ook de reden waarom we hem gehaald hebben. Sinds hij terug in de basis staat, ben ik verrukt met de manier waarop hij speelt. Hij heeft zijn geweldige kwaliteiten getoond en is een betrouwbaar sluitstuk."

  Simon Mignolet kan zijn uitstekende seizoen bekroond zien met de Golden Glove, een prijs voor de doelman die zijn netten het vaakst ongeschonden houdt in de Premier League.

  Met veertien clean sheets is Mignolet goed op weg om de prijs binnen te rijven, maar er zijn nog kapers op de kust. Fraser Forster (Southampton) heeft eveneens veertien clean sheets, maar die is geblesseerd tot het einde van het seizoen. Thibaut Courtois maakt met twaalf clean sheets ook nog altijd kans op de prijs.